Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Williamsová překvapivě skončila na raketě Stephensové

Melbourne – O překvapení hraničící s šokem se postarala americká tenistka Sloane Stephensová, když ve čtvrtfinále vyřadila jednu z hlavních favoritek na titul Serenu Williamsovou. Devatenáctiletá hráčka přehrála turnajovou trojku po setech 3:6, 7:5, 6:4 a v semifinále se v Melbourne střetne se světovou jedničkou a obhájkyní titulu Viktorií Azarenkovou. Ta si poradila se Světlanou Kuzněcovovou poté, co otočila vývoj první sady a zvítězila 7:5, 6:1. Bez problémů postoupil Andy Murray a o finále se utká s Rogerem Federerem, který v pětisetové bitvě udolal Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

Serena Williamsová
zdroj: Isifa/Epa

Loňská vítězka Wimbledonu, olympijského turnaje a US Open Williamsová dohrávala zápas se zdravotními komplikacemi. Od začátku turnaje měla problém s kotníkem a ve druhém setu duelu se Stephensovou si navíc při dobíhání míče hnula se zády.

"Bože, bylo to hodně těžké," povzdechla si Williamsová. "Jsem skoro ráda, že už to mám za sebou, protože jsem s tím nemohla téměř nic dělat. Byly to náročné týdny s kotníkem, který je každý den obrovský, a bolavými zády," dodala.

Klíčový okamžik duelu proti Stephensové přišel ve druhém setu, kdy Williamsové při dobíhání míčku projela zády bolest. "Dokonce jsem zaječela na kurtu. Bylo to docela bolestivé. Vůbec jsem se potom nemohla pořádně otočit," popisovala. Světová trojka se následně nechala ošetřit, aby mohla zápas dohrát. Vzdávat totiž není její styl. "Přemýšlela jsem o tom tak nanosekundu. Bylo to čtvrtfinále grandslamu. Museli by mě odvézt na kolečkovém křesle, abych to vzdala," uvedla Williamsová.

Devětadvacátá nasazená Stephensová využila indispozice Williamsové, která nemohla ideálně reagovat, a postupně zápas otočila a vyhrála. Krátce po mečbolu hned hledala v tašce telefon. "Myslela jsem, že mi máma psala zprávu, a jsem si jistá, že prarodiče doma koukali a šílejí," řekla Stephensová. 

Roger Federer
zdroj: AP autor: Andrew Brownbill

Murray se na kurtu dlouho nezdržel, Federer vydřel postup v pěti setech

Bez problémů postoupil do semifinále mužské dvouhry Andy Murray, jenž zdolal 6:4, 6:1 a 6:2 překvapení turnaje Jérémyho Chardyho z Francie. Brit se při suverénním představení zdržel na kurtu jen 111 minut a o finále si zahraje s Rogerem Federerem, který v pěti setech přehrál dalšího Francouze Tsongu a zahraje si v Melbourne desáté semifinále v řadě.

Druhý nasazený Švýcar v předchozích čtyřech zápasech v Melbourne neztratil podání, ovšem jeho francouzský soupeř tuto sérii ukončil hned v prvním setu. Tsonga jednatřicetiletého Federera trápil spolehlivým servisem a tvrdými údery od základní čáry. Kapituloval až při pátém mečbolu po třech hodinách a 34 minutách 7:6, 4:6, 7:6, 3:6 a 6:3

Výsledky Australian Open:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále: Murray (3-Brit.) - Chardy (Fr.) 6:4, 6:1, 6:2, Federer (2-Švýc.) - Tsonga (7-Fr.) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále: B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Dlouhý, Bracciali (ČR/It.) 6:3, 7:5, Bolelli, Fognini (It.) - Cabal, Farah (Kol.) 1:6, 6:4, 6:3.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále: Azarenková (1-Běl.) - Kuzněcovová (Rus.) 7:5, 6:1, Stephensová (USA) - S. Williamsová (3-USA) 3:6, 7:5, 6:4.

Čtyřhra - semifinále: Erraniová, Vinciová (1-It.) - Makarovová, Vesninová (4-Rus.) 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále: Peschkeová, Matkowski (ČR/Pol.) - Hsieh Su-wei, Bopanna (Tchaj./Ind.) 6:2, 6:3, Švedovová, Istomin (Kaz./Uzb.) - Llagosteraová, Marrero (Šp.) 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články