Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ve výměnách zahrála bláznivě, její nejlepší tenis, ocenila Williamsová hru Plíškové

Podvrtla si kotník, přesto utkání dohrála a po porážce nehledala výmluvy. Serena Williamsová nevyužila ve třetím setu čtyři mečboly a nakonec Karolíně Plíškové ve čtvrtfinále Australian Open podlehla. Američanka navíc výkon české tenistky ocenila, zejména její hru v rozhodujícím setu. Textové on-line reportáže z utkání Petra Kvitová - Danielle Collinsová a Plíšková - Naomi Ósakaová sledujte zítra od 04:00 na webu ctsport.cz.

Serena Williamsová blahopřeje Karolíně Plíškové
zdroj: Reuters autor: EDGAR SU

Sedminásobná vítězka Australian Open Williamsová měla za stavu 5:1 ve třetím setu při svém servisu první mečbol. Ve výměně dostala míč do protipohybu a při zastavování si podvrtla levý kotník. Chytila se za nohu, ale ošetření si nevyžádala a ve zbytku zápasu už při svém podání nezískala nečekaně ani fiftýn.

"Nemyslím si, že by s tím měl kotník něco společného. Ona prostě zahrála skvěle a já chybovala," konstatovala sedmatřicetiletá Williamsová. "Kotník je zatím fajn. Ona do toho šla, trefovala lajny a zahrála neuvěřitelně."

V pauze mezi gemy si Williamsová mohla zavolat fyzioterapeuta, ale tuto možnost nevyužila. "Nenávidím to, abych byla upřímná. A navíc jsem měla pocit, že to není velký problém, proto jsem pokračovala ve hře," vysvětlila Američanka.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková otočila čtvrtfinále s Williamsovou ze stavu 1:5 ve třetím setu

Další tři mečboly měla Williamsová za stavu 5:4. Při servisu Plíškové dokonce vedla 40:15, ale neuspěla. "Udělala jsem, co jsem mohla. Nebyla jsem opatrná, ale ona v těch výměnách zahrála bláznivě, její nejlepší tenis," řekla Američanka.

To ostatně potvrdila i trenérka Plíškové Conchita Martínezová. "Do každého dalšího zápasu jde s respektem a s vědomím, že musí hrát svoji hru, svůj nejlepší tenis, což se jí nadmíru daří," ocenila Martínezová, která šestadvacetiletou Plíškovou připravuje společně s Australankou Rennae Stubbsovou.

Jako o možné grandslamové vítězce se už nějakou dobu mluví právě o Plíškové. O titul si ale neúspěšně zatím zahrála jen na US Open v roce 2016. Nyní na Australian Open ale působí sebevědomě a Martínezová jí věří. "Karolína je připravena na každou výzvu," řekla Martínezová, královna z londýnské trávy z roku 1994, ještě před čtvrtfinále Plíškové s Williamsovou.

Především hra rodačky z Loun působí v Melbourne výborně, z čehož má Martínezová radost. "Jsem opravdu nadšená, jak míče trefuje. Znamená to, že se dobře hýbe a je při úderu za míčem. Pak může hrát, kam chce," řekla Španělka.

Vyzdvihla, že Plíšková už nespoléhá pouze na tvrdý servis, díky kterému má přezdívku "esová královna", nebo na forhend. "V jednom zápase byla častokrát u sítě, což je dobře. Je agresivnější a pracuje na tom, aby byla pozitivnější, což je klíč k výhře v řadě zápasů," uvedla Martínezová, jak Plíškovou se Stubbsovou ladí.

Martínezová například dává Plíškové za příklad hvězdného Nadala. "Rafa je skvělý příklad. I když vede 6:0, 6:1 a 3:0, tak hraje každý míč naplno, připravuje si výměnu a nedělá hloupé chyby," řekla Martínezová. A právě zanícení pro každý fiftýn a soustředěnost se se Stubbsovou snaží Plíškovou naučit. Na otázku, zda by měla Plíšková zařadit do hry také něco od Rogera Federera, Martínezová vtipkovala. "Čopy, na tom by měla zapracovat," prohlásila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články