Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Thiem skolil v semifinále Australian Open Zvereva, v boji o titul vyzve Djokoviče

Finále Australian Open si s Novakem Djokovičem zahraje Dominic Thiem. Po čtvrtečním vítězství favorizovaného Srba nad Rogerem Federerem oslavil Rakušan postup poté, co v semifinále udolal 3:6, 6:4, 7:6, 7:6 Němce Alexandera Zvereva.

Dominic Thiem se raduje z postupu do finále Australian Open
zdroj: imago sportfotodienst autor: Peter Dovgan

Místenku ve finále grandslamového turnaje si zajistil potřetí v kariéře. Loni a předloni hrál o titul na Roland Garros, ale pokaždé prohrál s Rafaelem Nadalem. Tentokrát vyzve obhájce trofeje a celkově sedminásobného šampiona Australian Open Djokoviče.

Pátý hráč žebříčku ATP však po čtvrtfinálovém skalpu Nadala nevstoupil do semifinále dobře a první set ztratil 3:6.

"Nebylo jednoduché se zotavit, s Rafou jsem hrál přes čtyři hodiny, každá výměna byla intenzivní a dlouhá. V první sadě jsem měl nějaké problémy, tolik se mi nedařilo," uznal Thiem.

Ve druhé sadě ale dvaadvacetiletému Zverevovi dvakrát sebral podání, čímž srovnal krok.

Další dvě dějství dospěla až do tie-breaku a rodák z Vídeňského Nového Města v nich navázal na tři úspěšné zkrácené hry ze zápasu s Nadalem. Opět v nich exceloval a obě získal pro sebe.

"Myslím si, že tie-breaky jsou vždy 50 na 50. Pro mě bylo strašně důležité, že jsem měl dobrý start do obou. Rychle jsem vedl 3:0 a to mi dodalo sebevědomí," líčil Thiem.

Díky lepším koncovkám postoupil do prvního grandslamového finále mimo pařížskou antuku a je prvním Rakušanem ve finále AO. "Bylo to neuvěřitelné. Bylo strašně těžké proti němu hrát, proti jeho prvním servisům. Jsem strašně šťastný," svěřil se.

Je nám líto, video expirovalo.
Thiem udolal Zvereva a ve finále vyzve Djokoviče

Zverev uznal, že soupeř byl lepší. "V důležitých chvílích jsem nezahrál své maximum, Dominic ano. Proto se zápas přiklonil na jeho stranu," řekl Němec, který hrál poprvé grandslamové semifinále.

Podle něj Thiem momentálně hraje nejlepší tenis v životě. "Hraje plošší údery. Dříve byl komplexní antukář - spousta pohybu, hodně obíhání, takové věci. Teď má komplexní hru i na tvrdé dvorce," pochválil svého přemožitele.

V utkání s Djokovičem sice Thiem nebude favoritem, ale hvězdného srbského tenistu už čtyřikrát z deseti vzájemných duelů porazil. Vyhrál i poslední dvě měření sil - v semifinále loňského Roland Garros a v základní skupině Turnaje mistrů.

Výsledky tenisového Australian Open:

Muži: Dvouhra - semifinále:
Thiem (5-Rak.) - A. Zverev (7-Něm.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:3), 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články