Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Strýcová senzačně vyřadila nasazenou trojku, ostatní Češi vypadli

Melbourne - Barbora Strýcová se postarala o největší překvapení Australian Open. Češka porazila třetí nasazenou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska 6:3, 6:2 a poprvé se v Melbourne probojovala do osmifinále. Další Češi neuspěli. Devátá nasazená Karolína Plíšková prohrála s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou 3:6, 2:6, Denisa Allertová podlehla Britce Johanně Kontaové dvakrát 2:6. Lukáš Rosol prohrál se čtvrtým nasazeným Švýcarem Stanem Wawrinkou 2:6, 3:6, 6:7. Wawrinka předtím ve druhém kole vyřadil Radka Štěpánka.

Barbora Strýcová a Gabriňe Muguruzaová
zdroj: Reuters

Devětadvacetiletá Strýcová (48. na žebříčku WTA) v předchozích dvou zápasech s Muguruzaovou neuhrála ani set, ale tentokrát dobře podávala soupeřce na tělo a pestrou hrou nepustila jednu z favoritek na titul do hry. "Cítila jsem se výborně a zahrála skvěle. Držela jsem se svého plánu. Hrála jsem míče hluboko, což fungovalo. Věřila jsem si, nebyla nervózní a dobře jsem se pohybovala," řekla Strýcová na kurtu.

"Barbora mě rozběhala a hrála chytře. Já se necítila na kurtu ani chvilku dobře. Nemohla jsem se dostat do rytmu a trefit dvorec," řekla Muguruzaová, která udělala 32 nevynucených chyb, dvakrát více než česká fedcupová vítězka.

Strýcovou čeká neoblíbená Azarenková

Strýcová si v osmifinále zahraje s Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Někdejší světová jednička porazila Japonku Naomi Osakaovou dvakrát 6:1. "Výhra nad Garbiňe mi dodává do dalšího zápasu porci sebevědomí. Jsem nadšená z postupu do čtvrtého kola a chci si to vychutnat," řekla Strýcová.

S dvojnásobnou vítězkou turnaje Azarenkovou neuhrála Strýcová ve čtyřech zápasech ani set. V Melbourne na Bělorusku narazí potřetí za sebou, loni ani předloni neměla proti favoritce šanci. "Viktoria je velmi, velmi dobrá, viděla jsem ji v tréninku a zasahovala míče skvěle. Proti takovým hráčkám musíte hrát svůj nejlepší tenis, hluboko do kurtu, dobře podávat a o to se zase budu snažit," řekla.

V grandslamovém osmifinále dvouhry je Strýcová teprve podruhé v kariéře. Dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open se mezi dospělými nejdál dostala předloni ve Wimbledonu, kde si zahrála čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová: Je to jako sen

Nedělní program (začátky v 1:00 SEČ):

Arena Roda Lavera: Bencicová (12-Švýc.) - Šarapovová (5-Rus.), S. Williamsová (1-USA) - Gasparjanová (Rus.), Djokovič (1-Srb.) - Simon (14-Fr.), 9:00 Suárezová (10-Šp.) - Gavrilovová (Austr.), Federer (3-Švýc.) - Goffin (15-Belg.).

Arena Margaret Courtové: nejdříve od 6:30 Bautista (24-Šp.) - Berdych (6-ČR).

Hisense Arena: Tsonga (9-Fr.) - Nišikori (7-Jap.), 7:00 A. Radwaňská (4-Pol.) - Friedsamová (Něm.).

Karolína Plíšková ani tentokrát neprolomila brány grandslamového osmifinále. "Psychicky jsem to zvládla slušně, bohužel tenis nebyl ideální," litovala v rozhovoru pro iDnes a Radiožurnál. "Údery jsem necítila, servis mě úplně nepodržel. Potřebuju, aby se sešla hlava i technika. Na nejlepší hráčky musím být stoprocentní."

Ve druhém kole čtyřhry uspěli Štěpánek s Kanaďanem Danielem Nestorem i dvojice Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články