Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Štěpánek je po 14 letech v kvalifikaci grandslamu, 1. kolo zvládl

Melbourne - Radek Štěpánek hraje po čtrnácti letech grandslamovou kvalifikaci a v 1. kole boje o Australian Open uspěl. V Melbourne v českém souboji zdolal Jana Šátrala 6:2, 3:6 a 6:4. Bývalý osmý hráč světa Štěpánek, aktuálně až na 186. místě v žebříčku ATP, porazil Šátrala (208.) po více než dvou a půl hodinách.

Sport
zdroj: ČT4

Bývalý osmý hráč světa Štěpánek, aktuálně až na 186. místě v žebříčku ATP, porazil Šátrala (208.) po více než dvou a půl hodinách. Sedmatřicetiletý Štěpánek prorazil soupeři třikrát servis a sám odvrátil pět ze šesti brejkbolů. Šátralovi nepomohlo k výhře ani patnáct es.

Rozhodující třetí set byl přerušen a trval 82 minut. "Ve třetím setu vypadla na 25 minut světla a třikrát se na chvíli přerušilo kvůli dešti. Výkon nebyl ideální, ale to jediné, co se na konci dne počítá, je výhra," uvedl Štěpánek.

Jeho dalším soupeřem bude v kvalifikaci pátý nasazený Jan-Lennard Struff z Německa. Na Australian Open hrál Štěpánek kvalifikaci jen v roce 2000 a vypadl ve 2. kole. "Grandslam jsem naposledy začínal ve středu předem v roce 2002. Snad si tu pobudu o to déle," uvedl Štěpánek. Naposledy hrál na grandslamu kvalifikaci Wimbledonu 2002, postoupil a vypadl až ve 3. kole hlavní soutěže.

V 1. kole kvalifikace Australian Open dnes skončil Jan Mertl, který prohrál s Moldavanem Radu Albotem 3:6 a 6:7. Už v první den kvalifikace pořadatelé přerušili hru kvůli příliš vysokým teplotám, v Melbourne bylo přes 41 stupňů Celsia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články