Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šarapovová mladou Britku vyprovodila dvěma kanáry, Murray se s Austrálií po prohře loučí

Poslední vystoupení na Australian Open a možná i v kariéře má Andy Murray za sebou. Britský tenista, jenž nadále bojuje s kyčlí a zvažuje co dál, vypadl hned v prvním kole. Uspěli naopak Španěl Rafael Nadal či Švýcar Roger Federer. Suverénní výkon v ženské části předvedla Ruska Maria Šarapovová.

Andy Murray
zdroj: REUTERS autor: Lucy Nicholson

Murray před několika dny oznámil, že kvůli problémům s kyčlí by chtěl ukončit kariéru po Wimbledonu. Nevyloučil ale ani loučení už po vystoupení v Melbourne, pokud zdravotní problémy opět nastoupí v plné síle.

Úvodní kolo ale naznačilo, že by černý scénář ještě nemusel přijít. Bývalá světová jednička na kurtu vydržela přes 4 hodiny a se Španělem Robertem Bautistou svedla velkou bitvu. Nakonec ale Murray padl v pětisetové bitvě 2:3.

Jistě začal cestu za obhajobou Švýcar Roger Fededer. Do druhého kola už z favoritů prošli také Španěl Rafael Nadal či Jihoafričan Kevin Anderson.

Ve dvouhře žen nadělila Ruska Maria Šarapovová dva "kanáry" Britce Harriet Dartové a zápasy zvládly i Němka Angelique Kerberová a Američanka Sloane Stephensová.

O první větší překvapení se postarala Danielle Collinsová. Američanka vyřadila čtrnáctou nasazenou Julii Görgesovou z Německa po výhře 2:6, 7:6 a 6:4. V mužské dvouhře skončil devátý nasazený John Isner, který s americkým krajanem Reillym Opelkou prohrál tři ze čtyř tie-breaků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články