Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová stále není fit a nebude hrát Australian Open

Praha - Lucie Šafářová kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům z bakteriální infekce nestihne letošní Australian Open. Současná světová devítka tak poprvé po skoro deseti letech vynechá grandslamový turnaj.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

"Léčení se v posledních dnech zkomplikovalo, a tak jsem nemohla absolvovat tréninky, které by mi umožnily odletět na turnaje do Austrálie kvalitně připravena. Proto jsem se rozhodla odhlásit, nezatěžovat organismus cestováním a soustředit se na doléčení a postupnou rekonvalescenci," uvedla Šafářová.

Loňská finalistka Roland Garros Šafářová prodělala po US Open bakteriální infekci a strávila i týden v nemocnici. Stihla na konci sezony odehrát pár turnajů a pak dvouhru i čtyřhru na Turnaji mistryň, ale od finále Fed Cupu měla znovu problémy.

Lucie Šafářová:

"Vždycky jsem měla zranění na čtrnáct dnů, tři týdny, ale toto trvá od září. Je to asi nejtěžší období, co v kariéře pamatuju."

Už před Vánocemi zrušila účast na Hopmanově poháru smíšených párů v Perthu. Doufala, že stihne Australian Open, ale její stav jí neumožnil pořádně trénovat. "Stále mě totiž bolí klouby, a tak se nemohu připravovat tak, jak si s trenérem představujeme. Stoprocentní zatím stále nejsou ani biochemická vyšetření," odhalila.

Proto vynechá turnaj v Sydney a následně úvodní grandslam sezony v Melbourne. Bodově neztratí, jelikož před rokem na obou akcích ve dvouhře vypadla v 1. kole. Na Australian Open se ale spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou radovala z deblového titulu.

Začne Šafářová sezonu Fed Cupem?

Na grandslamu bude osmadvacetiletá Šafářová ve dvouhře chybět poprvé od roku 2006, kdy vynechala Wimbledon. O Melbourne přijde čtvrtfinalistka turnaje z roku 2007 poprvé po deseti startech v řadě.

Teoreticky by Šafářová mohla zahájit sezonu Fed Cupem. České obhájkyně titulu čeká 1. kolo v Kluži proti Rumunsku v prvním únorovém týdnu. "Když vše půjde optimálně, bude to první akce, kterou bych mohla zvládnout. Pokud ne, soustředím se na americké turnaje WTA," konstatovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články