Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šafářová i Hlaváčková jdou ve čtyřhře do semifinále, Wawrinka se utká s Federerem

Melbourne - Lucie Šafářová i Andrea Hlaváčková procházejí turnajem čtyřhry na Australian Open bez zaváhání a obě si zahrají o finále. První semifinále dvouhry mužů bude čistě švýcarským soubojem. Rogera Federera vyzve Stan Wawrinka. Oba si se soupeři poradili ve třech setech. Federer přehrál Němce Mischu Zvereva 6:1, 7:5 a 6:2, Wawrinka porazil Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie 7:6, 6:4, 6:3. První semifinále singlu žen bude pro změnu americké. Ve čtvrtfinále uspěly zkušená Venus Williamsová a překvapivě Coco Vandewegheová.

Stan Wawrinka
zdroj: Reuters

Devětadvacetiletá Šafářová v páru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou dál kráčí v Melbourne neporaženy. Předloni turnaj vyhrály, loni kvůli nemoci Šafářové nehrály a letos znovu válí. Ve čtvrtfinále zničily americko-čínskou dvojici Raquel Atawová, Sü I-fan dvakrát 6:1. "Takhle rychlé čtvrtfinále nepamatuju," řekla Šafářová v Melbourne po utkání dlouhém jen třiapadesát minut.

O finále se předloňské vítězky prvního grandslamu sezony a letošní druhé nasazené střetnou s Japonkami Eri Hozumiovou a Miju Katovou. "Už za sebou máme tři vítězství na grandslamech a hodně vítězných turnajů, takže jsme v jiné pozici. Nechci říct, že je to očekávané, ale jedeme sem vyhrát. Ne jen uhrát nějaký výsledek," řekla Šafářová, s Mattekovou-Sandsovou i vítězka French Open 2015 a loňského US Open.

Hlaváčková, loni finalistka debla na Australian Open s Lucií Hradeckou, letos hraje s Číňankou Pcheng Šuaj a ve čtvrtfinále přehrály olympijské vítězky z Ria a třetí nasazené Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou z Ruska 7:5 a 7:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Do semifinále AO jdou Venus Williamsová i Wawrinka

Venus nejstarší semifinalistkou

Venus Williamsová zdolala Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 6:4, 7:6 a v Melbourne je v semifinále poprvé po 14 letech. V šestatřiceti letech se stala nejstarší semifinalistkou Australian Open v profesionální éře. "Hrome, já jsem tak nadšená," radovala se Williamsová po postupu a dodala: "Ale chci dojít dál."

Vandewegheová navázala na osmifinálovou výhru nad světovou jedničkou a obhájkyní titulu Angelique Kerberovou z Německa a ve čtvrtfinále vyřadila i sedmou nasazenou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska 6:4 a 6:0. Na grandslamu je v semifinále poprvé, dosud došla nejdál do čtvrtfinále Wimbledonu 2015.

"Necítila jsem se na kurtu zprvu pohodlně, protože jsem byla dost nervózní. Snažila jsem se držet svého stylu a šla do toho. Ona bojovala, odvrátila pár brejkbolů, ale nakonec se zlomila. Ve druhém setu jsem jela jako nákladní vlak a ona mě nedokázala zastavit," smála se po utkání 35. hráčka světa Vandewegheová.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Wawrinka (4-Švýc.) - Tsonga (12-Fr.) 7:6 (7:2), 6:4, 6:3, Federer (17-Švýc.) - M. Zverev (Něm.) 6:1, 7:5, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Vandewegheová (USA) - Muguruzaová (7-Šp.) 6:4, 6:0, V. Williamsová (13-USA) - Pavljučenkovová (24-Rus.) 6:4, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Atawová, I-fan Sü ((11-USA/Čína) 6:1, 6:1, Hlaváčková, Pcheng Šuaj (12-ČR/Čína) - Makarovová, Vesninová (3-Rus.) 7:5, 7:6 (7:5).

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:

Svitolinová, Guccione (Ukr./Austr.) - Siniaková, Soares (6-ČR/Braz.) bez boje.

Junioři:

Dvouhra - 2. kolo:

Vrbenský (ČR) - Sokolovskij (Rus.) 6:1, 7:6 (7:5).

Juniorky:

Čtyřhra - 2. kolo:

McNallyová, Subhashová (5-USA) - Hindová, Marková (ČR) 6:3, 6:4.

Karolínu Plíškovu čeká boj o semifinále

Karolína Plíšková bude hrát o semifinále grandslamového Australian Open v Areně Roda Lavera. Čtvrtfinálový zápas s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou začne ve středu v 1:00 SEČ. Turnajová pětka Plíšková bude favoritkou utkání s nyní až 79. hráčkou světa Lučičovou-Baroniovou. Obě jsou na Australian Open poprvé ve čtvrtfinále a vzájemnou bilanci vede Češka 3:2. Vítězka utkání narazí v semifinále na lepší z duelu turnajové devítky Johanny Kontaové z Velké Británie a dvaadvacetinásobné grandslamové šampionky a druhé hráčky světa Sereny Williamsové z USA.

Středeční program:

Arena Roda Lavera: 1:00 SEČ Karolína Plíšková (5-ČR) - Lučičová-Baroniová (Chorv.), Kontaová (9-Brit.) - S. Williamsová (2-USA), 9:30 Nadal (9-Šp.) - Raonic (3-Kan.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články