Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Řecká pohádka v Austrálii pokračuje. Prožívám sen, který ale není náhoda, řekl Tsitsipas

Řecko se dočkalo. Poprvé v historii se na některém z grandslamů jeho tenista dostal do semifinále. Na Australian Open se o to postaral dvacetiletý Stefanos Tsitsipas, který tak nadále žije svůj sen. Šokující výhru nad Rogerem Federerem nyní potvrdil triumfem 3:1 na sety nad Španělem Robertem Bautistou a nyní vyhlíží pokračování této řecké pohádky.

Řek Stefanos Tsitsipas po výhře v utkání na Australian Open
zdroj: REUTERS autor: Adnan Abidi

"Cítím se jako v pohádce, téměř. Právě prožívám svůj sen, zažívám to, kvůli čemu jsem tak tvrdě pracoval," uvedl v rozhovoru na kurtu. Po podobném úspěchu toužil. "Na začátku roku jsem řekl, že mým cílem je semifinále grandslamu. Když jsem na tu otázku odpovídal, myslel jsem si, že jsem se zbláznil. Ale ne, je to reálné a právě se to stalo."

Tsitsipas se výrazněji prosadil ve druhé polovině loňské sezony. Na turnaji série Masters v Torontu vyřadil čtyři soupeře z elitní desítky a prohrál až ve finále se Španělem Rafaelem Nadalem, vyhrál podnik ve Stockholmu a získal titul na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Tsitsipas porazil Bautistu a v Melbourne je v semifinále

V osmifinále v Melbourne vyřadil švýcarskou legendu Federera, ale musel se rychle zkoncentrovat na úterní duel. "Řekl bych, že připravit se na tento zápas byla ta největší výzva. Po tom vítězství (nad Federerem) média i sociální sítě šílely. Dostal jsem se do centra pozornosti. Mám opravdu radost z toho, jak jsem hrál, protože se ukázalo, že to nebyla náhoda," uvedl.

Třicetiletý Bautista sice nemá tak zvučné jméno jako Federer, ale v úvodu roku má výbornou formu. Vyhrál turnaj v Dauhá a na cestě do čtvrtfinále porazil Andyho Murrayho, turnajovou desítku Karena Chačanova nebo loňského finalistu Marina Čiliče. Na dvacetiletého Tsitsipase ale nestačil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články