Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

První ze tří českých finále přineslo titul. Junioři Forejtek a Svrcina ovládli v Austrálii debl

Čeští tenisté se na Australian Open představí hned ve třech finálových zápasech. Jako první ho absolvovali juniorští deblisté Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina, a to úspěšně. Třetí nasazená dvojice v boji o titul zdolala americký pár Cannon Kingsley, Emilio Nava za hodinu a 12 minut 7:6, 6:4.

Jonáš Forejtek
zdroj: ČTK/PA/ autor: John Walton

Sedmnáctiletý Forejetk a o rok mladší Svrčina v Melbourne navázali na triumf Jiřího Veselého, který v Austrálii ovládl juniorskou dvouhru i čtyřhru v roce 2011.

Z Čechů naposledy získal juniorský deblový titul Ondřej Štyler, který vloni spolu s Japoncem Naokim Tadžimou triumfoval na Roland Garros. V roce 2016 se v Paříži radoval Patrik Rikl s Izraelcem Jišajem Olielem.

Jediným úspěšným čistě českým párem byli v minulosti Petr Korda s Cyrilem Sukem, kteří na Roland Garros zvítězili v roce 1985. Korda o rok později přidal i wimbledonský titul, to už ale se Španělem Tomasem Carbonellem. Tomáš Berdych má ve sbírce juniorskou deblovou trofej z US Open z roku 2001, kdy v New Yorku vyhrál se Švýcarem Stéphanem Bohlim.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články