Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přísná karanténa před Australian Open by mohla být zmírněna

Vláda státu Victoria uvažuje, že za určitých okolností by tenistům a tenistkám mohla být před Australian Open zmírněna přísná karanténa a bylo by jim umožněno trénovat. Úřady to oznámily spolu se zveřejněním tří nových případů nákazy covid-19 mezi účastníky prvního grandslamu sezony.

Viktoria Azarenková
zdroj: AP autor: Andy Wong

Podle současného nařízení je v přísné čtrnáctidenní karanténě přes 70 hráčů včetně Barbory Strýcové, Barbory Krejčíkové, Kateřiny Siniakové a Tomáše Macháče. Kvůli celkem devíti pozitivním testům musí být uzavřeni na hotelových pokojích a nemohou trénovat.

Podle premiéra státu Victoria Daniela Andrewse by se ale opatření měla zmírnit. "Pokud bylo například třicet lidí v letadle, kde byl zaznamenán jeden případ koronaviru, který už ale není považován za aktivní, pak by ti lidé mohli být z přísné karantény propuštěni," citovala Andrewse agentura AP.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté jsou před Australian Open v karanténě

Změny naopak vyloučil šéf prvního grandslamu sezony Craig Tiley, který odmítl návrh některých tenistů, aby se v mužské části turnaje hrálo místo tří vítězných setů na dva. "Jsme grandslam. Takže se držíme toho, že muži budou hrát na tři a ženy na dva vítězné," prohlásil.

Tiley nicméně uznal, že tenisté a tenistky v karanténě mají kvůli nemožnosti trénovat velkou nevýhodu. "Ano, z pohledu přípravy to není férové. Ale snažíme se dělat všechno, aby v rámci možností měli všichni stejné podmínky," uvedl funkcionář.

Tiley měl kvůli tomu videohovor s 500 hráči a prohlásil, že většina z nich včetně bývalé světové jedničky Viktorie Azarenkové opatření proti šíření koronaviru podporuje. "Uvědomují si, že musí něco obětovat, aby mohli hrát o osmdesát milionů australských dolarů v odměnách," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články