Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pomalejší start, o to drtivější finiš. Karolína Plíšková postoupila do 3. kola, její sestra vypadla

Karolína Plíšková má za sebou na Australian Open první třísetový zápas. A může si oddechnout. Popáté v řadě postoupila do třetího kola turnaje v Melbourne, když si poradila s Američankou Madison Brengleovou 4:6, 6:1 a 6:0. Kristýna Plíšková na svoji sestru nenavázala a s Číňankou Čang Šuaj prohrála 3:6 a 5:7.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Karolína Plíšková se s Brengleovou pomaleji rozjížděla, ale nakonec i s malou pauzou kvůli dešti dominovala. V utkání si pomohla sedmi esy a 35 náběhy k síti, z nichž sedmadvacetkrát uspěla. Zvítězila za hodinu a 38 minut.

Do rozhodujícího setu vstoupila ziskem osmi fiftýnů v řadě, ale za stavu 2:0 byl zápas kvůli dešti přerušen. Pauza ale Češku nezastavila a královna turnaje v Brisbane se tak radovala ze sedmého vyhraného zápasu sezony po sobě.

"Zápas měl od všeho trochu. Zahrála jsem dobře, udělala jsem pár hloupých chyb, byly tam brejky a ona hrála solidně zezadu. Nebylo jednoduché míče ukončit, ale jsem ráda, že jsem to nakonec dokázala a jdu dál," řekla Plíšková na kurtu.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková je v Melbourne v 3. kole, její sestra vypadla

O postup do osmifinále se v sobotu utká se sedmadvacátou nasazenou Camilou Giorgiovou z Itálie, s kterou ze čtyř utkání prohrála jen jednou.

Kristýna Plíšková špatně začala, s Čang Šuaj prohrávala 0:3 a ztracený brejk v úvodu už nedohnala. Ve druhé sadě vedla 5:2 a za stavu 5:3 podávala na výhru v setu. Nevypracovala si ale ani jeden setbol a ztratila pět her v řadě. Utkání bylo několikrát přerušeno kvůli dešti, nejdéle za stavu 1:1 ve druhé sadě.

Ve čtyřhře se postaraly o překvapení Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová vyřazením nasazených trojek Kanaďanky Gabriely Dabrowské a Číňanky Sü I-fan.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články