Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková neztratila v Melbourne stále ani set, Fruhvirtová skončila v osmifinále

Karolína Plíšková porazila Číňanku Čang Šuaj 6:0, 6:4 a postoupila jako jediná z českých účastnic Australian Open do čtvrtfinále dvouhry. Turnajová třicítka narazí na Polku Magdu Linetteovou, která vyřadila světovou čtyřku Francouzku Caroline Garciaovou 7:6, 6:4. V Melbourne naopak dohrála sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová, která podlehla po více než dvou hodinách hry Chorvatce Donně Vekičové 2:6, 6:1, 3:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková postoupila na Australian Open do čtvrtfinále, Fruhvirtová neuspěla

Šanci na obhajobu titulu ve čtyřhře živí dál Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Nejvýše nasazený pár postoupil do čtvrtfinále po výhře nad gruzínsko-americkou dvojicí Oksana Kalašnikovová, Alycia Parksová 6:0, 6:3.

Markéta Vondroušová s Miriam Kolodziejovou prohrály s ukrajinsko-rumunským párem Marta Kosťuková, Elena-Gabriela Ruseová 3:6, 4:6.

Třicetiletá Plíšková porazila Čang Šuaj i v osmém vzájemném zápase. Duel ovládla za 57 minut a stále neztratila na turnaji ani set. V Melbourne si zahraje čtvrtfinále počtvrté.

Naposledy se zde mezi nejlepších osm hráček dostala v roce 2019, kdy prošla do semifinále. Vloni se Plíšková prvního grandslamového turnaje sezony neúčastnila kvůli zranění ruky.

"Utkání jsem začala dobře. Hrála jsem velmi agresivně a v prvním setu mi vše vycházelo. Pak jsem možná zvolnila, ale i soupeřka se zlepšila. Jsem ráda, že jsem to dotáhla do konce, protože druhý set mohl skončit jakkoliv," řekla v rozhovoru na kurtu Plíšková.

Bývalá světová jednička Plíšková potvrdila, že se jí proti čínské soupeřce dlouhodobě daří. V utkání zahrála 33 vítězných míčů a nasbírala dvanáct es.

"Vloni to bylo náročné. Mrzelo mě, že jsem Australian Open nehrála, protože to je můj oblíbený turnaj. Bylo těžké se po zranění vrátit zpět do formy, ale jsem ráda, že mohu zase hrát na úrovni, na jaké chci být. Z postupu do čtvrtfinále mám radost a snad tu zůstanu ještě o něco déle," uvedla Plíšková.

Plíšková v prvním setu nasazenou třiadvacítku jasně přehrála a po 22 minutách nadělila Čang Šuaj "kanára". Ve druhé sadě se Číňanka lehce zvedla a po úspěšném brejku se ujala vedení 4:2.

Od té doby jí však Plíšková povolila jen dva míčky a čtyřmi hrami za sebou dotáhla duel k postupu. Ve čtvrtfinále grandslamu je již pojedenácté a s Linetteovou se utká potřetí za pět měsíců.

"Hrála jsem s ní vloni dvakrát, takže to nebude nic nového. Musíme ale být připravení," doplnila Plíšková.

Talentovaná Fruhvirtová se po porážce s Vekičovou mezi osm nejlepších tenistek nedostala, i tak si ale při debutu na Australian Open vylepšila grandslamové maximum. Jejím nejlepším výsledkem dosud bylo 2. kolo na loňském US Open.

Rodačka z Prahy vyřadila na turnaji dvojici Australanek Jaimee Fourlisovou a Kimberly Birrellovou, poté zdolala i krajanku Markétu Vondroušovou.

O devět let starší Vekičová měla do utkání lepší vstup a díky třem brejkům vyhrála první sadu. Ve druhém setu však byla Fruhvirtová při podání stoprocentní a po dvou prolomených servisech soupeřky si vynutila pokračování.

Rozhodující moment přišel v závěru třetí sady, kdy Vekičová získala brejk na 5:3 a duel následně doservírovala k postupu. Chorvatka nasbírala 42 vítězných míčů, Fruhvirtová zaznamenala 11 dvojchyb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články