Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Plíšková musela ve druhém setu zabrat, Muchová vydřela postup až v tie-breaku. Vondroušová končí

Povedený vstup do úvodního grandslamu sezony prožila loňská semifinalistka Karolína Plíšková. Světová dvojka prošla na Australian Open do druhého kola přes Francouzku Kristinu Mladenovicovou, kterou přehrála ve dvou setech 6:1 a 7:5. Karolína Muchová vyřadila Belgičanku Kirsten Flipkensovou až v tie-breaku třetího setu, kdy využila čtvrtý mečbol a vyhrála 6:3, 2:6 a 7:6. Naopak Markéta Vondroušová nestačila na Rusku Světlanu Kuzněcovovou, které podlehla 2:6, 6:4 a 4:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Lee Jin-man

Sedmadvacetiletá Plíšková vstoupila do zápasu se 39. singlistkou světa excelentně. Vyhrála prvních pět gemů, než se Mladenovicová dostala do hry.

V úvodní sadě Francouzka jen zkorigovala na 1:6, ale druhý set byl výrazně vyrovnanější. I v něm měla těsně navrch Plíšková. Brejk na 4:3 ještě nepotvrdila, ale pak v jedenáctém gemu znovu získala soupeřčino podání a utkání doservírovala.

Druhá nasazená byla ráda, jak si s ošemetným losem úvodního grandslamu sezony poradila. S Mladenovicovou měla před zápasem bilanci 2:2.

"Bylo to těžké první kolo, dobrá zkouška. Věděla jsem, že to bude těžké, známe se od mládí a odehrály jsme spolu vyrovnané zápasy. Druhý set byl náročný, jsem ráda, že jsem postoupila," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

Ve druhém kole se utká s Němkou Laurou Siegemundovou. "Laura je lepší na antuce. Hraje pestře, dokáže hru zkrátit za síť nebo si dojít pro volej. Hodně se toho bude na kurtu dít, ale pokud budu hrát dostatečně solidně, rychle a podobně, tak by to mohlo být v pohodě," řekla Plíšková.

Muchová je po průlomové sezoně poprvé na grandslamu mezi nasazenými a ihned vydřela první výhru na Australian Open, protože loni po postupu z kvalifikace vypadla s Karolínou Plíškovou. Ve třetím setu nad Flipkensovou vedla už 4:0 a 5:2, náskok dvou brejků ale ztratila a nevyužila tři mečboly. V tie-breaku nakonec uspěla 10:7.

"Udělala jsem moc zbytečných chyb, které normálně nedělám. Někdy jsem zahrála výborně a vzápětí dvakrát úplně tragicky. Jsem ráda, že jsem to nějak vyhrála," oddechla si Muchová. O postup do 3. kola se utká s Američankou Cici Bellisovou.

Vondroušová v singlu vypadla

Loňská finalistka Roland Garros Vondroušová, která druhou půlku minulé sezony vynechala a v září podstoupila operaci zápěstí, se zkušenou Kuzněcovovou přišla v utkání devětkrát o podání. Patnáctá nasazená Češka už prohrávala 2:6 a 1:3, přesto ještě utkání zdramatizovala. Druhý set získala, ale ve třetím jen dotahovala. Dvakrát ztrátu podání smazala, ale třetí neudržený servis v setu znamenal konec.

Původně měla hrát i sestra Karolíny Plíškové Kristýna, ale její zápas proti Britce Heather Watsonové byl odložen na středu. Skluz nabral program po pondělním dešti.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne:

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Karolína Plíšková (2-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6:1, 7:5, Muchová (20-ČR) - Flipkensová (Belg.) 6:3, 2:6, 7:6 (10:7), Kuzněcovová (Rus.) - Vondroušová (15-ČR) 6:2, 4:6, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články