Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Obě sestry Plíškovy postupují, Veselý dostal kanára a s Australian Open se loučí

Sestry Plíškovy si se svými soupeřkami v 1. kole Australian Open poradily. Karolína zvládla český duel, když porazila hráčku z kvalifikace Karolínu Muchovou hladce 6:3 a 6:2 za hodinu a devět minut. Kristýna měla s Ruskou Annou Blinkovovou o dost více práce, vítězství slavila po třech setech 7:6, 2:6 a 6:2. Jiřímu Veselému se v Melbourne naopak dlouhodobě nedaří a turnaj pro něj v prvním kole skončil popáté z šesti startů. Letos vypadl s Američanem Ryanem Harrisonem 0:6, 5:7 a 3:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/ABACA

Ve vyrovnanějším prvním setu vítězka z Brisbane Karolína Plíšková přišla jednou o servis, ale jinak byla měl vývoj pod kontrolou. Ve druhé sadě rychle vedla 4:0 a nepřipustila komplikace. "Je to dobrý start do turnaje," řekla na kurtu.

"Cítila jsem se dobře, dokonce už v rozehrávce. Jsem ráda, že jsem ušetřila čas a nebyla na kurtu moc dlouho. Není vůbec lehké hrát s krajankou. Na české holky mám v poslední době štěstí na každém turnaji a jsem ráda za postup," řekla Plíšková. Ve druhém kole se střetne s Američankou Madison Brengleovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Český duel Karolín vyhrála slavnější Plíšková

Kristýna Plíšková nasázela 13 es a do druhého kola grandslamu prošla poprvé od US Open 2017. Na Australian Open je jejím maximem předloňské třetí kolo, které se bude snažit vyrovnat v následujícím zápase proti Čang Šuaj. Číňanka porazila ve třech setech 26. nasazenou Slovenku Dominiku Cibulkovou.

Suverénní Serena a konec Azarenkové

Suverénně se vrátila na turnaje Serena Williamsová. Bývalá světová jednička hrála první zápas od loňského prohraného finále na US Open a Němku Tatjanu Mariaovou přehrála 6:0 a 6:2.

Z favoritů uspěli také Němec Alexander Zverev a světová jednička Novak Djokovič. Srbský tenista zdolal 6:3, 6:2, 6:2 amerického kvalifikanta Mitchella Kruegera a po triumfech ve Wimbledonu a na US Open si připsal 15. vyhraný zápas na grandslamech za sebou. V dalším utkání se v repríze melbournského finále z roku 2008 šestinásobný šampion Australian Open utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Problémy měl Japonec Kei Nišikori. Osmý nasazený už překvapivě prohrával s kvalifikantem Kamilem Majchrzakem z Polska 0:2 na sety. V horkém počasí ale dostal Majchrzak křeče a v pátém setu za stavu 0:3 ze zápasu odstoupil.

Návrat na Australian Open po třech letech nevyšel Bělorusce Viktorii Azarenkové. Vítězka turnaje z let 2012 a 2013 prohrála s Němkou Laurou Siegemundovou a v prvním kole se s Melbourne rozloučila teprve podruhé v kariéře. Poprvé nevyhrála úvodní zápas při své premiéře v turnaji před třinácti lety.

Výsledky Australian Open

Muži: Dvouhra - 1. kolo:

R. Harrison (USA) - Veselý (ČR) 6:0, 7:5, 6:3.

Ženy: Dvouhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková (7-ČR) - Muchová (ČR) 6:3, 6:2Kristýna Plíšková (ČR) - Blinkovová (Rus.) 7:6 (7:2), 2:6, 6:2Mertensová (12-Belg.) - Schmiedlová (SR) 6:2, 7:5, Keysová (17-USA) - Aiavaová (Austr.) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články