Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Nosková si v žebříčku polepšila na životní 30. příčku, českou jedničkou je dál Vondroušová

Linda Nosková si po čtvrtfinálové účasti na Australian Open polepšila ve světovém žebříčku o 20 míst na životní 30. příčku. Českou jedničkou je nadále Markéta Vondroušová na osmém místě.

Linda Nosková na Australian Open
zdroj: Reuters autor: Issei Kato

Devatenáctiletá Nosková v Melbourne mimo jiné vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska a postupem do čtvrtfinále dosáhla nejlepšího výsledku na grandslamu v kariéře. Jejím maximem v žebříčku dosud bylo 40. místo.

Wimbledonská šampionka Vondroušová na Australian Open dohrála nečekaně už v prvním kole a v žebříčku klesla ze sedmé na osmou pozici. V nejlepší desítce je ještě Karolína Muchová na desáté příčce, i když v Melbourne po zranění zápěstí chyběla.

Za ní na 11. místě následuje čtvrtfinalistka z Melbourne Barbora Krejčíková. V první stovce jsou také těhotná Petra Kvitová (18. místo), Marie Bouzková (36.), Kateřina Siniaková (49.), Karolína Plíšková (77.) a Brenda Fruhvirtová (96.).

Je nám líto, video expirovalo.
Nosková do semifinále AO nepostoupila, prohrála s Jastremskou

V mužském žebříčku má český tenis dva zástupce v první stovce. Jiří Lehečka si pohoršil o osm míst a patří mu 31. příčka. Na 66. pozici poskočil Tomáš Macháč, který si polepšil o devět příček.

Světovou jedničkou je stále Srb Novak Djokovič, jehož sen o obhajobě a jedenáctém titulu na Australian Open ukončil v semifinále Jannik Sinner. Ital poté došel až k prvnímu grandslamovému titulu a patří mu čtvrté místo.

Ženskému pořadí nadále vládne Šwiateková před Arynou Sabalenkovou z Běloruska, která v Melbourne obhájila titul. Poražená finalistka Čeng Čchin-wen z Číny si polepšila na sedmé místo a poprvé se v žebříčku dostala do první desítky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články