Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Neočkovaní tenisté dostanou víza do Austrálie, musí ale absolvovat čtrnáctidenní karanténu

Tenisté nenaočkovaní proti koronaviru by přece jen navzdory předchozím informacím měli dostat víza do Austrálie, aby se mohli v lednu zúčastnit úvodního grandslamu sezony v Melbourne. Na rozdíl od očkovaných ale budou muset absolvovat čtrnáctidenní karanténu. V e-mailu, který pronikl do médií, to napsali představitelé WTA Tour tenistkám.

Podle agentury Reuters neabsolvovala vakcinaci proti covidu-19 zhruba třetina tenistů a tenistek. Nejasný je například status světové jedničky Novaka Djokoviče ze Srbska, jenž nechce veřejně komentovat, zda se nechal očkovat.

Minulý týden australský ministr pro imigraci Alex Hawke uvedl, že pro tenisové profesionály nebudou platit žádné výjimky a bez očkování víza nedostanou.

WTA nicméně tenistkám napsala, že na základě debat s pořádající organizací Tennis Australia budou moci neočkované hráčky po absolvování čtrnáctidenní karantény na Australian Open startovat. Totéž by mělo platit i pro muže.

Zmírnění podmínek by mohlo napomoci to, že stát Victoria, v němž leží Melbourne, dosáhne v listopadu proočkovanosti 90 procent dospělé populace.

"Všechny minulý týden povzbudilo uvolnění opatření. Doufáme, že bychom mohli uspořádat Australian Open v tak podobných podmínkách jako před pandemií, jak jen to bude možné," uvedla organizace Tennis Australia. O konkrétních opatřeních pro tenisty stále s vládními představiteli jedná.

Před letošním Australian Open museli do karantény po příletu do země všichni tenisté, většina z nich mohla vycházet z hotelu na tréninky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články