Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Navrátilová: Je klidně možné, že na Australian Open vyhraje Kvitová

Do startu Australian Open zbývají už jen necelé dva dny a podle tenisové legendy Martiny Navrátilové má velice dobrou šanci na titul i Petra Kvitová. Podle bývalé česko-americké tenistky by Kvitové mohl nahrát rychlý povrch na turnaji.

Martina Navrátilová
zdroj: EPA autor: Kerim Okten

"Vždycky jsem měla pro Petru Kvitovou slabost - nakonec, je to česká levačka stejně jako já - a můj obdiv a sympatie k ní ještě vzrostly díky tomu, jak se během posledních dvanácti měsíců dostávala zpět do formy," napsala Navrátilová v textu pro oficiální web WTA Tour.

Kvitová loni vynechala Australian Open a celé jaro kvůli vážnému zranění ruky po přepadení ze závěru roku 2016. K tenisu se vrátila na Roland Garros a získala titul na trávě v Birminghamu, v druhé polovině roku bylo jejím maximem semifinále v Pekingu.

Letos zatím Kvitová vyhrála pouze jeden zápas v prvním kole na turnaji v Sydney, Navrátilová jí ale věří. "Při absenci Sereny Williamsové je podle mě klidně možné, že Kvitová získá na Australian Open titul... To by tedy byl příběh," uvedla jednašedesátiletá Češka.

"Kvitová díky útočnému stylu vyhrála dvakrát Wimbledon a zdejší povrch v Melbourne je rychlý, možná ještě rychlejší než tráva. Což je pro ni ideální," dodala bývalá světová jednička, jež Australian Open vyhrála ve dvouhře třikrát v první polovině 80. let.

Kvitová se na úvodním grandslamu sezony utká v prvním kole s Němkou Andreou Petkovicovou, ve třetím kole může narazit na nejvýše nasazenou Simonu Halepovou z Rumunska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články