Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nadal je před Melbourne po dlouhé době bez bolestí. Jsem rád, že jsem zpátky, hlásí

Po dlouhé době si Rafael Nadal užívá pocit, že ho nic nebolí. Necelý týden před Australian Open si držitel 17 grandslamových titulů pochvaluje, že se po problémech s kolenem, operaci kotníku a naposledy zranění stehna cítí fit, a v Sydney v rámci přípravy odehrál hvězdný Španěl bez problémů exhibiční zápas.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP

Nadal dlouhá léta bojuje se zdravotními neduhy. Přesto loni v červnu slavil dvaatřicetiletý tenista rekordní jedenáctý triumf na Roland Garros a ve světovém žebříčku se drží na druhém místě. V minulém týdnu vzdal turnaj v Brisbane, od zářijového US Open neodehrál jediný soutěžní zápas, ale před Melbourne je optimistický.

"Necítil jsem žádnou bolest. Byl to dobrý start, dobrý comeback. Jsem rád, že jsem zpátky na kurtu a znovu zdravý," ujistil Nadal poté, co v Sydney v exhibiční čtyřhře s Kanaďanem Milosem Raonicem přehráli domácí dvojici Nick Kyrgios, John Millman.

V minulé sezoně přitom Nadal zvládl jen devět turnajů, skrečovat musel například grandslam v New Yorku i Australian Open. Tam ho trápila pro změnu kyčel. Novou sezonu zahájil před pár dny na exhibici v Abú Zabí, ale hrál jen jednou.

"Samozřejmě by bylo lepší, kdybych tam odehrál víc zápasů a taky absolvoval celý turnaj v Brisbane, ale nejdůležitější teď je, že se cítím dobře," dodal antukový specialista. Australian Open začne v Melbourne v pondělí, Nadal je tamním šampionem z roku 2009, pak byl ještě třikrát ve finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články