Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Na zápěstí bych to nechtěla házet. Nemám v plánu končit, tvrdí Kvitová po vyřazení

S neoblíbenou soupeřkou v Melbourne znovu vypadla. Přestože se Petra Kvitová potýkala na grandslamovém Australian Open s bolavým zápěstím, nechtěla svalovat vyřazení v prvním kole se Soranou Cirsteaovou na poraněnou ruku. Z Austrálie tak česká tenistka odjede jen s jedním vyhraným zápasem ze tří turnajů.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová skončila na AO už v 1. kole, loučí se i Siniaková

"Nebyl to jednoduchý začátek roku, ale sezona je dlouhá a věřím, že se to otočí," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu na tiskové konferenci.

Jednatřicetiletá Kvitová podlehla v Melbourne Cirsteaové dvakrát 2:6. Na Rumunku na úvodním grandslamu nestačila stejně jako loni, kdy s ní prohrála o kolo později. "Má ráda moji hru, využívá mých ran. Hrála docela dobře, nedala mi balon zadarmo," konstatovala Kvitová.

Stejně jako na předchozích turnajích v Adelaide a Sydney mezi zápasy moc netrénovala. Do Austrálie totiž už odletěla s bolestí zápěstí způsobenou zánětem. "Hledala jsem balanc mezi hraním a nehraním," prozradila bývalá světová dvojka. "Na zápěstí bych to ale nechtěla házet. Během zápasu jsem to necítila, mohla jsem hrát, jinak bych nenastoupila," podotkla.

Přiznala, že s postupem času porážky hůře snáší. "Nikdy to není snadné, jsou vždy bolestivé, ale jako mladá jsem to možná moc neřešila. Teď je to asi trošku těžší," řekla Kvitová.

Plánovala pár dnů volna, aby dala zápěstí do pořádku. "Musím se z toho dostat a být lépe připravena, ale po prohře je vždy těžké hledět do budoucna," konstatovala svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka a s nadějí doplnila: "Pořád to ve mně je. Nemám v plánu končit."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články