Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Mužská nasazená dvojka Medveděv v Melbourne po bitvě postupuje, ta ženská naopak končí

Pořádně se na postup nadřel, ale těžkou bitvu zvládl. Druhý tenista světa Daniil Medveděv z Ruska porazil Američana Maxima Cressyho 6:2, 7:6, 6:7 a 7:5 a je ve čtvrtfinále. Ve čtvrtém kole naopak skončila ženská dvojka Aryna Sabalenková z Běloruska, která podlehla 7:5, 2:6 a 6:7 až 115. hráčce žebříčku Kaie Kanepiové z Estonska.

Sabalenková sice do zápasu vstoupila dobře, ale ve druhém setu jí šestatřicetiletá soupeřka nedala šanci. V rozhodující sadě běloruská favoritka odvrátila za stavu 4:5 čtyři brejkboly a vynutila si tie-break. V něm Kanepiová vedla 5:2, ale Sabalenková dokázala opět srovnat, jenže závěr už opět patřil estonské veteránce, která si zajistila první postup do čtvrtfinále Australian Open.

O premiérové grandslamové semifinále si Kanepiová zahraje se sedmou nasazenou Igou Šwiatekovou z Polska, která porazila 5:7, 6:3 a 6:3 Soranu Cirsteaovou z Rumunska.

Loňský finalista Medveděv měl dlouho s nenasazeným Cressym problémy a Američan ve čtvrtém setu odvrátil favorizovanému soupeři osm brejkbolů. "Po servisu hned chodil na síť a měl jsem s tím problémy," uvedl Medveděv na webu ATP. "Hrál opravdu dobře. Když jsem prohrál třetí set a ve čtvrtém nevyužil osm brejkbolů, řekl jsem si: 'Takhle teda ne'," přidal Medveděv. Pětadvacetiletý ruský tenista v Melbourne zatím ztratil jen dva sety.

První čtvrtfinále na Australian Open si po výhře 7:6, 6:3, 6:4 nad domácím Alexem de Minaurem zahraje Jannik Sinner. Soupeřem dvacetiletého Itala bude čtvrtý hráč světa Stefanos Tsitsipas, který porazil 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4 Američana Taylora Fritze.

V ženské dvouhře se po výhře 6:4, 3:6 a 6:4 nad bývalou světovou jedničkou Simonou Halepovou z Rumunska dočkala prvního postupu do grandslamového čtvrtfinále Alizé Cornetová. Francouzská tenistka mezi nejlepší osmičku prošla při 63. účasti a ukončila nejdelší čekání na grandslamové čtvrtfinále na okruhu WTA. Předchozí maximum patřilo Tamarine Tanasugarnové z Thajska, která se ve Wimbledonu 2008 dočkala na 45. pokus.

O semifinále si dvaatřicetiletá Cornetová, která je také první Francouzkou ve čtvrtfinále Australian Open od roku 2009, zahraje s Danielle Collinsovou. Američanka ve čtvrtém kole porazila 4:6, 6:4, 6:4 Elise Mertensovou z Belgie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články