Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Muchová: Turnaj mi ukázal, že se můžu rovnat s nejlepšími

S dobrým pocitem bude tenistka Karolína Muchová opouštět Melbourne. Na Australian Open si poprvé zahrála grandslamové semifinále a chce se dále zlepšovat, aby pro ni další turnaje končily ještě lépe.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/AP/Andy Brownbill

"Turnaj mi ukázal, že se můžu rovnat s nejlepšími. Musím dál pracovat na mnoha věcech a budu. Přála bych si, aby každý turnaj probíhal podobně, jen s lepším a lepším koncem," řekla Muchová.

Na prvním grandslamu sezony se prosadila díky pestré hře. "Porazila jsem hodně dobrých hráček, což je fajn. Zvládla jsem těžké zápasy a hrála jsem skvěle," mohla se pochválit. V soutěži vyřadila mimo jiné Karolínu Plíškovou, Belgičanku Elise Mertensovou a především ve čtvrtfinále světovou jedničku Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

Neuspěla až v boji o finále s Američankou Jennifer Bradyovou po setech 4:6, 6:3 a 4:6. "Zase jsem začala pomalu. Hodně jsem kazila a dělala nevynucené chyby. Ona výborně servírovala, což o mně neplatilo," hodnotila čtyřiadvacetiletá tenistka utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová do finále Australian Open nepostoupila

Ve druhém setu se ale zlepšila. "Hrála jsem rychleji a snažila se víc útočit," dodala. Jenže ve třetí sadě ztratila lehkost a zápas ztratila. "Ona zahrála skvěle. Její podání bylo výborné a gemy při něm utíkaly rychle. Při mém se naopak hodně hrálo. Snažila jsem se do toho jít, ale udělala jsem víc chyb než ve druhém setu," uvedla.

Vzrušení přinesla závěrečná hra utkání. Muchová odvrátila čtyři mečboly a nevyužila tři brejkboly. "Na nic moc jsem nemyslela. Jen jsem se soustředila na příští bod. Ona mě nechala tvořit a já chybovala. Z toho jsem teďka smutná," řekla.

Zklamaná ale dlouho být nemusí. Z Melbourne se domů vrací s nejlepším grandslamovým výsledkem kariéry. "Je to příjemný úspěch. Možná zítra nebo další den budu šťastná a budu odjíždět s dobrým pocitem," usmála se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články