Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Medvěděva nezastavilo ani krvácení z nosu a na Australian Open může prohnat favority

Daniil Medvěděv se musel ve druhém kole Australian Open vypořádat se soupeřem i s krvácením z nosu. Čtvrtý nasazený hráč vše zvládl a dál je největší hrozbou pro trio Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer. Medvěděv by mohl ukončit jejich tříleté grandslamové panování.

Daniil Medvěděv
zdroj: ČTK/ZUMA

Loňský finalista US Open Medvěděv porazil španělského kvalifikanta Pedra Martíneze 7:5, 6:1 a 6:3. "Hrál jsem o něco lépe než v prvním kole, ale pořád je tam prostor ke zlepšení. Můžu být agresivnější," zhodnotil utkání.

Zápas v Areně Margaret Courtové začal pod širým nebem, ale záhy začalo pršet a už po první odehrané hře organizátoři museli zatáhnout střechu. "Zcela se změnily podmínky, bylo dusněji, větší vlhkost vzduchu a míč lítal rychleji. I zvuk úderů je jiný, ale myslím, že tentokrát to byla moje výhoda," uvedl Medvěděv.

První set získal v koncovce a ve druhém dominoval. Jediným problémem bylo, že si za stavu 5:0 musel zavolat lékaře, aby mu pomohl zastavit krvácení z nosu.

"Stane se mi to dvakrát, spíše jednou za rok," řekl a dodal, že to nemá nic společného s velkým vypětím. "Ne, ne, to bych krvácel v každém zápasu," ujistil třiadvacetiletý Rus, jehož dalším soupeřem bude domácí Alexej Popyrin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články