Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Macháč postupuje a účast na Australian Open má na dosah

Poprvé si může zahrát na Australian Open. Dvacetiletému českému tenistovi Tomáši Macháčovi k tomu schází jediná výhra, když ve druhém kole kvalifikace, která se hraje v Dauhá, porazil Felipe Meligeniho z Brazílie 6:1 a 7:6. O účast v Melbourne, kde první grandslam sezony startuje kvůli koronaviru až 8. února, si zahraje český tenista s Dánem Mikaelem Torpegaardem. O šanci na postup už naopak přišla Tereza Martincová.

Tomáš Macháč na tréninku daviscupového týmu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Když Macháč uspěje, zahraje si na grandslamu podruhé. Svěřenec Daniela Vacka a 197. hráč žebříčku ATP uspěl loni v kvalifikaci Roland Garros a v 1. kole pak na pařížské antuce v pěti setech potrápil tehdy světovou třicítku Američana Taylora Fritze.

Martincová podlehla ve druhém kole ženské kvalifikace, která se hraje v Dubaji, Maryně Zanevské 2:6 a 3:6. S ukrajinskou rodačkou, která reprezentuje od roku 2016 Belgii, prohrála i potřetí v kariéře.

Kvůli koronaviru skončila kvalifikace pro Denise Kudlu. Američanovi bylo během utkání prvního kola s Maročanem Elliotem Benchetritem sděleno, že měl pozitivní test na covid-19. V tu chvíli vedl 6:4 a 5:3 a v dalším gamu prorazil podání soupeře a vyhrál. Kdyby Benchetrit snížil na 4:5, byl by vyhlášen vítězem utkání díky skreči, ale stejně by v kvalifikaci skončil, jelikož oba jsou nyní v karanténě a australský mladík Dane Sweeny startující na divokou kartu je bez boje ve 3. kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články