Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Loňský výbuch nepřišel. Ale byla jsem z toho nervózní, přiznala Kvitová

Loni se stalo první kolo Australian Open pro Petru Kvitovou konečnou. Kvůli tomu vstupovala do úvodního zápasu toho letošního nervózní. Proti Slovence Magdaléně Rybárikové však ukázala, že je na začátku sezony ve výborné formě a výhrou navázala na triumf na turnaji v Sydney.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kin Cheung

"Už je to lepší výsledek než loni," řekla Kvitová po vítězství v 1. kole nad Slovenkou Magdalénou Rybárikovou 6:3 a 6:2 za 67 minut.

Světová šestka ale do zápasu nastupovala neklidně. Před rokem se totiž s Melbourne loučila neslavně hned po úvodním zápase s Němkou Andreou Petkovicovou. "Byla jsem nervózní, což se ukázalo v prvním setu. Ve druhém už to bylo o něco lepší a jsem ráda za postup," uvedla osmá nasazená Kvitová.

Zápas se měl hrát původně v Melbourne Areně, ale nakonec byl narychlo přesunut na kurt zvaný 1573 Arena. Před minimem fanoušků Kvitová vzala Slovence pětkrát servis. Ve druhé sadě měla 19 vítězných míčů a jen šest chyb.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych i Kvitová začali v Austrálii dobře a slavili výhru

Večerní zápas byl pro Kvitovou příjemnou změnou. Sobotní finále v Sydney se totiž hrálo v horku. "A navíc ve vysoké vlhkosti, končila jsem s křečemi, takže nakonec přechod sem byl velice hladký," řekla svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka.

V cestě do třetího kola, které zde hrála od účasti v semifinále v roce 2012 jen jednou před čtyřmi lety, Kvitové stojí Irina-Camelie Beguová. Teoreticky mohla hrát znovu s Petkovicovou. Němka získala v duelu s Rumunkou první set, ale v osmé hře druhého setu na kurtu zkolabovala. Ze země vstala, ale zápas musela vzdát.

S Beguovou Kvitová ve třech zápasech ani jednou neprohrála. Naposledy se radovala loni cestou za titulem v Petrohradu. "Hraje solidně, nedá mi nic zadarmo. Musím hrát o něco lépe, ale nemá mě čím překvapit," řekla česká hráčka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články