Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Lehečka i Macháč zvládli kvalifikaci a zahrají si na Australian Open

Zatímco srbská hvězda Novak Djokovič si kvůli zrušenému vízu Australian Open nejspíš nezahraje, čeští tenisté Tomáš Macháč a Jiří Lehečka ano. Oba úspěšně prošli kvalifikací úvodního grandslamu sezony. 

Tomáš Macháč
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Lebeda Pavel

Dvacetiletý Lehečka porazil v závěrečném třetím kole kvalifikace Dmitrije Popka z Kazachstánu ve třech setech 4:6, 6:3 a 6:3 za dvě a čtvrt hodiny a grandslamový turnaj si zahraje poprvé v kariéře. O rok starší Macháč si poté poradil s Nizozemcem Jesperem De Jongem 6:2, 6:3 a v kvalifikaci Australian Open uspěl stejně jako loni.

"Z postupu jsem nadšený," řekl Lehečka pro web Tenisový svět. "Hraju teď opravdu dobře, dnes to byl vynikající zápas. Předvedl jsem stoprocentní výkon, nebyla tam skoro žádná chybička. Zůstávám nadále soustředěný, těším se na další výzvy," uvedl po kvalifikaci Macháč.

Daviscupový reprezentant Macháč v letošním roce vyhrál už osm utkání v řadě. Prvních pět zaznamenal minulý týden cestou za titulem na challengeru v australském Traralgonu.

Macháčovým soupeřem v 1. kole turnaje bude Argentinec Juan Manuel Cerundolo (81. v pořadí ATP) a teoreticky ve druhém kole dvaadvacátý nasazený Američan John Isner. Lehečkovi los pro grandslamovou premiéru nachystal turnajovou šestadvacítku Bulhara Grigora Dimitrova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články