Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kvitovou jsem sledovala ve Wimbledonu. Určitě to bude velmi těžké, řekla Ósakaová před finále

Přesně před rokem si japonská tenistka Naomi Ósakaová vylepšila grandslamové maximum, když na Australian Open došla do osmifinále. Ve světovém žebříčku se pohybovala v osmé desítce a v kolonce triumfů na okruhu WTA měla nulu. V současnosti ji dělí jediná výhra od postu světové jedničky. Poslední překážkou bude v melbournském finále Petra Kvitová. Textovou on-line reportáž z utkání sledujte od 9:30 na webu ctsport.cz, záznam posledního setu od 14:20 na ČT sport i webu a záznam celého zápasu od 22:05.

Naomi Ósakaová se raduje z vítězství
zdroj: REUTERS autor: Aly Song

"Sledovala jsem ji ve finále Wimbledonu, takže vím, že je to vynikající hráčka. Určitě to bude velmi těžké," uvedla jednadvacetiletá Ósakaová, která od tří let žije společně s haitským otcem, japonskou matkou i starší sestrou v USA.

Rovněž Kvitová se v případě sobotního vítězství v premiérovém vzájemném duelu posune do čela žebříčku.

Ačkoli svěřenkyně trenéra Sashy Bajina stále zůstává stydlivou dívkou, za poslední rok urazila dlouhou cestu. V březnu v Indian Wells získala první titul, o pár měsíců později nenašla přemožitelku na US Open. Ve finále ji nerozhodily ani hádky Sereny Williamsové, která bývala jejím dětským vzorem, s rozhodčím. Při předávání trofejí se dokonce americkým fanouškům omlouvala, že porazila jejich oblíbenkyni.

"Bylo to mé první grandslamové finále a vítězství, takže jsem šťastná a vím, že se mi podařila velká věc," vzpomínala premiérová japonská šampionka z turnaje velké čtyřky. Na grandslamech momentálně drží šňůru 13 výher, což naposledy dokázala právě Williamsová na přelomu let 2014 a 2015.

"Je to neskutečné. Loni jsem byla na žebříčku někde kolem 70. místa. Jsem proto opravdu šťastná za to, kde jsem teď. Rozhodně to neberu jako samozřejmost," zakončila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články