Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kvitovou čeká nespoutaná Anisimovová. Hraje agresivně a sebevědomí jí nechybí: Chci turnaj vyhrát

V sedmnácti letech v osmifinále grandslamu a bez ztráty setu? Dravé mládí čeká tenistku Petru Kvitovou v osmifinále Australian Open. Američanka Amanda Anisimovová před letošním turnajem v Melbourne nevyhrála v hlavní soutěži grandslamu ani zápas, ale nyní odhodlaně vyhlašuje: "Chci tenhle turnaj vyhrát. Hned!"

Americká tenistka Amanda Anisimová
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Schiefelbein

"To snad není možné. Nemůžu uvěřit, co se děje," řekla Anisimovová na kurtu po snadné výhře nad jedenáctou nasazenou Arynou Sabalenkovou z Běloruska. Anisimovová je dcera moskevských rodáků, narodila se v New Jersey a nyní žije v Miami.

Hraje pod vedením otce Konstantina a v turnaji ještě neztratila ani set. "Cítím se tady výtečně a proti Sabalenkové jsem odehrála životní zápas," pochvalovala si Anisimovová. Vítězce turnaje v Šen-čenu Sabalenkové nasázela 21 vítězných míčů. "Snažím se hrát hodně agresivně, to mám ráda. Tenisem se bavím," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych otočil duel se Schwartzmanem, v osmifinále je i Kvitová

Milníky Anisimovové:

- V žebříčku je na 87. místě jako nejmladší hráčka ve světové stovce.

- V osmifinále v Austrálii je nejmladší Američankou od roku 1993, kdy se to povedlo Jennifer Capriatiové.

- Je nejmladší hráčkou na grandslamu obecně od French Open 1998, kdy se takto prosadila Serena Williamsová.

V roce 2017 vyhrála v New Yorku juniorku na US Open. "Od té doby jsem se změnila herně i mentálně. Věřím si tady jako nikdy předtím, proto hraju tak dobře," sdělila Anisimovová. Mezi ženami loni v březnu v Indian Wells mimo jiné porazila i Kvitovou a v září se v Hirošimě poprvé dostala do finále turnaje WTA.

Pokud by Anisimovová naplnila sen o titulu na Australian Open, stala by se první náctiletou vítězkou grandslamu od roku 2006, kdy Ruska Maria Šarapovová v devatenácti letech ovládla US Open. "K Marii vzhlížím, je skvělá hráčka i osobnost. Ráda bych šla v jejích šlépějích a byla jako teenagerka vítězkou slamu," řekla Anisimovová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články