Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kvitová překonala nervozitu a zápas s Hogenkampovou zvládla

Melbourne - Minulé dva roky tenistce Petře Kvitové na Australian Open nevyšly. Proto byla před vstupem do turnaje nervózní, ale s Nizozemku Richel Hogenkampovou si poradila a postoupila do druhého kola. Po semifinále v roce 2012 vypadla Kvitová o rok později už ve druhém kole a loni dokonce už po prvním utkání.

Petra Kvitová po zápase s Richel Hogenkampovou
zdroj: AP autor: Bernat Armangue

Proto se, ač jasná favoritka, musela před soubojem se 138. hráčkou světa Hogenkampovou vyrovnat s vlastní psychikou. "Ráno, při čekání na zápas i během utkání jsem byla nervózní a nebylo vůbec jednoduché se s tím vyrovnat," řekla Kvitová. Zápas ale odehrála jistě a za hodinu a tři minuty zvítězila 6:1, 6:4. "Jsem ráda, že jsem si letos vedla líp než loni, i když jsem se cítila svázaná a nemohla se dobře hýbat."

Na klidu svěřenkyni trenéra Davida Kotyzy před zápasem nepřidalo, že první den turnaje vypadlo hodně nasazených hráček. "Samozřejmě to máte v hlavě a není to jednoduché. To je ale sport. Já to zažila loni a vím, jak se cítí," řekla.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Bernat Armangue

Povzbuzená titulem ze Sydney z minulého týdne ale Kvitová do duelu s Hogenkampovou vstoupila jistě a první sadu získala za 21 minut. "Začala jsem moc dobře, výborně jsem podávala a měla zápas pod kontrolou," pochvalovala si turnajová čtyřka. I ve druhém setu šla první do brejku, ale pak o servis přišla. "Nepodávala jsem, jak bych potřebovala, a ona se vrátila do setu," řekla.

Druhý set tak Kvitová rozhodla až v závěru. Znovu získala podání Nizozemky na 5:4 a zápas pak při svém servisu ukončila. "Měla jsem ve druhém setu trochu problémy, nehrála jsem dost agresivně a jsem ráda, že jsem vyhrála," podotkla.

Kvitová by se teoreticky mohla stát po Australian Open světovou jedničkou. K tomu by musela turnaj vyhrát a doufat, že současná jednička Serena Williamsová z USA vypadne ve čtvrtfinále a ruská dvojka Maria Šarapovová v semifinále.

Dalším krokem k případnému vrcholu bude další zápas. O postup do 3. kola si čtyřiadvacetiletá Kvitová zahraje s Monou Barthelovou. Němku (43. ve dvouhře WTA) v obou předchozích zápasech porazila, naposledy loni ve Wimbledonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články