Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová po nemoci zvládla soustředění v Dubaji a míří do Austrálie

Petra Kvitová v Dubaji doléčila virózu, kvůli které nemohla odehrát finále Fed Cupu. Bylo to právě včas, aby bez problémů zvládla dvoutýdenní tréninkový zápřah, s nímž bude vstupovat i do Australian Open. Do Austrálie odlétá česká jednička ve středu. "Držím zdravotně, což je nejdůležitější," řekla Kvitová.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Letošní rok byl pro dvojnásobnou wimbledonskou šampionku mimořádně úspěšný: díky pěti titulům se vrátila do elitní světové desítky a dnes je také v desítce nejlepších českých sportovců tohoto roku.

Ačkoli se Kvitové nevydařily grandslamy, hodnotila uplynulý rok jen pozitivně. "Ohlížím se jenom s těmi nejlepšími pocity, co můžu mít. Vrátila jsem se do top desítky, což je pro mě neuvěřitelný úspěch po tom, co se všechno stalo. Já si toho nesmírně vážím. I ve své hře jsem našla spoustu pozitivních věcí, na které bych chtěla v další sezoně navázat," pochvalovala si.

Základ letošních úspěchů položila na soustředění v Dubaji. Tam zavítala i letos a je přesvědčená, že se znovu příprava povedla. "Bylo to náročných čtrnáct dní. Mně to přišlo ještě těžší než loňská příprava. Jsem spokojená s tím, co jsem zvládla a jak to běželo," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová míří po tréninkovém zápřahu do Austrálie

Před Australian Open ještě znovu absolvuje turnaje v Brisbane a Sydney. Nechce ale sama sebe dostat pod tlak. "Sice mám dobře odtrénováno, a ne vždycky se to musí odrazit hned. Může to přijít později jako loni," poznamenala. "Austrálii mám ráda, ale moc se mi tam nedařilo. Budu to brát kolo od kola," dodala.

Letos měla výrazně lepší první polovinu sezony, v té druhé už jí docházely síly. "Byla jsem hodně vyčerpaná z těch zápasů, fyzicky i psychicky. Nemyslím si, že bych hrála nějaký špatný tenis, jenom se to nesešlo. V tenise rozhodují maličkosti a v těch rozhodujících chvílích jsem to nebyla já," popisovala.

Kvůli tomu chce s trenérem Jiřím Vaňkem obezřetněji plánovat svůj program. "Záleží, jak se bude dařit nebo nedařit. Každopádně bych chtěla odehrát méně turnajů než letos," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články