Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

Kvitová po finále: Rok začal skvěle. Ani jsem si nedokázala představit, že zase budu takovou hráčkou

Toužila se stát šampionkou Australian Open a být světovou jedničkou, ale ve finále se musela sklonit před Japonkou Naomi Ósakaovou. Petru Kvitovou porážka 6:7, 7:5, 4:6 bolela, nicméně z celkového pohledu pro ni znamenal úvodní grandslam v letošní sezoně emotivní osobní vítězství. Záznam finálového utkání sledujte od 22:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Petra Kvitová na tiskové konferenci po finále Australian Open
zdroj: REUTERS autor: Adnan Abidi

"Samozřejmě to bolí hodně," přitakala a doplnila: "Chtěla jsem získat trofej, ale já jsem vyhrála už předloni."

Vzhledem k vážnému zranění z prosince 2016 hrozilo, že už nikdy nebude hrát tenis. Sama mluví o "druhé kariéře" a v Melbourne se po zápasech několikrát dojala, když postupovala turnajem. "Nemůžu uvěřit, že jsem hrála grandslamové finále," řekla Kvitová divákům při vyhlášení na kurtu.

Už předtím na lavičce plakala a také během projevu se jí párkrát zlomil hlas - pomohlo jí až obecenstvo aplausem. "Prošla jsem si mnoha obdobími a ne vždy skvělými," vyprávěla později na tiskové konferenci. "Jak už jsem říkala, nevěděla jsem, jestli budu ještě někdy držet raketu v ruce. A držím, což je skvělé," uvedla osmadvacetiletá tenistka.

V Austrálii vyhrála na úvod sezony turnaj v Sydney, v Melbourne prošla do finále bez ztráty setu a soupeřky ničila tradičně útočnou hrou. "Cítím se skvěle. Hraji vynikající tenis. Ani jsem si nedokázala představit, že zase budu takovou hráčkou," konstatovala.

Před rokem Kvitová vypadla na AO hned v prvním kole. Tentokrát došla až do boje o titul. "Tenis je krásný sport a jsem ráda, že ho hraji. Mívám propady, ale doufám, že jich bude míň než vrcholů. Rok začal skvěle," hodnotila.

Po Australian Open by se měla Kvitová přesunout do Petrohradu, kde loni získala titul a letos je nejvýše nasazenou hráčkou. Pak se očekává, že bude v nominaci kapitána Petra Pály na 1. kolo Fed Cupu proti Rumunsku 9. a 10. února v Ostravě.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Twitter

Hlavní zprávy

Nejčtenější články