Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kvitová na Bartyovou nestačila, s Australian Open se loučí ve čtvrtfinále

Došla až mezi osm nejlepších. Aktuální světová jednička už ale byla nad její síly. Petra Kvitová skončila na Australian Open ve čtvrtfinále. Loňská finalistka úvodního grandslamu sezony prohrála s domácí favoritkou Ashleigh Bartyovou 6:7 a 2:6.

Petra Kvitová na Australian Open
zdroj: ČTK/AP

Třiadvacetiletá Bartyová se stala první australskou semifinalistkou po 36 letech a v boji o finále se střetne s Američankou Sofií Keninovou. Turnajová čtrnáctka v prvním čtvrtfinále porazila Ons Džabúrovou z Tunisu dvakrát 6:4.

Česko má každopádně jistou finalistku čtyřhry žen. V semifinále se střetnou nejvýše nasazené Barbora Strýcová v páru s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej s turnajovými čtyřkami Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou.

Utkání dvojnásobné vítězky Wimbledonu Kvitové s Bartyovou rozhodla hodinu a sedm minut dlouhá první sada. Češka hrála na hranici rizika, snažila se pálit vítězné údery a dostávala soupeřku pod tlak. Využila ale jen jeden z devíti brejkbolů, přičemž pět z nich měla za stavu 3:3, kdy vedla při podání Australanky 40:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová prohrála ve čtvrtfinále Australian Open s Bartyovou

Úvodní set tak dospěl do tie-breaku a Kvitová měla za stavu 6:5 setbol. Bartyová ho ale při svém podání odvrátila a sama svůj setbol využila.

Ve druhém setu už Kvitová odpadla. Rychle s pestře hrající Bartyovou, která se skvěle bránila a hrála dlouhé míče, prohrávala 0:4. Snížila na 2:4, ale po dvojchybě znovu přišla o podání a Bartyová zápas ukončila esem.

Kvitová: Bylo to o pár míčích

"Se světovou jedničkou jsem hrála vyrovnaný první set a mohla jsem ho vyhrát. Bylo to opravdu o pár míčích. Tak dobrý tie-break jsem neodehrála hodně dlouho, což mrzí o to víc. Myslím, že to rozhodlo. Byl to těžký zápas, mohlo to být i finále grandslamu," řekla Kvitová.

"Petra je v mých očích skvělá soupeřka. Vždy ze sebe vydá to nejlepší a bez ohledu na výsledek, jestli vyhraje, nebo prohraje, tak má úsměv na tváři. Zápasy s ní miluji," řekla Bartyová na kurtu. "Věděla jsem, že musím hrát naprosto dokonale, což mi vyšlo. První set byl klíčový. Petra odehrála dobrý zápas."

Strýcová a Sie Šu-wej zdolaly ve čtvrtfinále Američanky Jennifer Bradyovou a Caroline Dolehideovou dvakrát 6:2. Krejčíková se Siniakovou se do svého prvního semifinále v Melbourne dostaly po výhře 3:6, 6:2 a 6:3 nad kanadsko-lotyšskou dvojicí Gabriela Dabrowská, Jelena Ostapenková.

"Katka a Bára jsou ohromně těžkými soupeřkami, jsou sehrané. Bude to extrémně náročné i proto, že se známe," řekla třiatřicetiletá Strýcová před semifinále. "Aspoň bude nějaká Češka zase určitě ve finále. Je vidět, že nás je hodně," řekla Siniaková.

Krejčíkové se daří i ve smíšené čtyřhře. Loňská vítězka mixu s Američanem Rajeevem Ramem letos hraje s Chorvatem Nikolou Mektičem a po výhře 4:6, 6:4 a 10:8 nad americko-australským párem Amanda Anisimovová, Nick Kyrgios už postoupili do čtvrtfinále.

Výsledky:

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bartyová (1-Austr.) - Kvitová (7-ČR) 7:6 (8:6), 6:2, Keninová (14-USA) - Džabúrová (Tun.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Sie Šu-wej, Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Bradyová, Dolehideová (USA) 6:2, 6:2, Krejčíková, Siniaková (4-ČR) - Dabrowská, Ostapenková (6-Kan./Lot.) 3:6, 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články