Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Krejčíková zkompletovala hattrick vítězství na Australian Open v mixu

Zisk třetího titulu z grandslamového Australian Open ve smíšené čtyřhře v řadě oslavuje Barbora Krejčíková. Stejně jako předloni triumfovala v Melbourne po boku Američana Rajeeva Rama. Ve finále jednoznačně porazili domácí pár Samantha Stosurová - Matthew Ebden 6:1, 6:4 za necelou hodinu.

Barbora Krejčíková a Rajeev Ram na Australian Open
zdroj: AP autor: Andy Brownbill

"Je to úžasný pocit," řekla Krejčíková, která k zisku třetího vavřínu v melbournském mixu dodala: "Někde vzadu v hlavě to máte, snažíte se na to nemyslet, hlavně během utkání, ale před ním jsem na to myslela. Samozřejmě jsem si to přála a teď je to skutečnost."

Na své konto přidala brněnská rodačka už pátý grandslamový titul. V mixu uspěla na Australian Open dvakrát s Ramem a loni s Chorvatem Nikolou Mektičem. S Kateřinou Siniakovou ovládly v roce 2018 čtyřhru na Roland Garros a ve Wimbledonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková získala na Australian Open třetí titul v mixu

"Jsem neobyčejně šťastná, že jsme s Rajeevem vyhráli podruhé. Jsem ráda, že se mnou kluci chtějí hrát, daří se nám dobře naladit a být úspěšní," pokračovala Krejčíková. "Neumím vyjádřit, jak jsem jim vděčná, že jsem díky nim mohla vyhrát třikrát v řadě."

S Ramem měli tentokrát rychlý nástup do finále a mimo jiné i díky Ebdenovým nepřesnostem na síti vedli 4:0 a úvodní sadě dominovali. Ve druhém setu nabídla Krejčíková za stavu 1:1 dvojchybou soupeřům jediný brejkbol v utkání, ale Ram na síti ztrátě zabránil. Kromě tohoto momentu byla česko-americká dvojice na servisu bezchybná.

Za stavu 4:5 ve druhém dějství vybojovala Krejčíková mečbol při Ebdenově podání poté, co její ránu nezkrotila na síti velezkušená Stosurová a volej poslala za čáru. Češka pak ustála výměnu od základní čáry s Ebdenem, jehož aut zápas ukončil.

Krejčíková s Ramem podobně jako Japonka Naomi Ósakaová ve dvouhře cestou za titulem odvrátili mečbol. Ve druhém kole jim hrozilo vyřazení v duelu s Japonci Enou Šibaharovou a Benem McLachlanem. "I předloni jsme málem skončili brzy, ale vybojovali jsme to a nakonec turnaj vyhráli," vzpomínal Ram, kterého v neděli čeká ještě finále mužského deblu.

Pětadvacetiletá tenistka hattrickem z mixu napodobila Jima Pugha. Legendární Američan zvítězil v Melbourne v letech 1988–90, kdy dvakrát slavil s Janou Novotnou a poté s Běloruskou Natalií Zverevovou.

Někdejší deblová světová jednička Krejčíková má za sebou povedený vstup do sezony. Se Siniakovou vyhrály v Melbourne přípravný turnaj WTA a následně postoupily do finále dámské čtyřhry na Australian Open.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů):

Ženy: Dvouhra - finále:
Ósakaová (3-Jap.) - Bradyová (22-USA) 6:4, 6:3.

Smíšená čtyřhra - finále:
Krejčíková, Ram (6-ČR/USA) - Stosurová, Ebden (Austr.) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články