Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Krejčíková zametla s Azarenkovou a postoupila do čtvrtfinále Australian Open

Ani dvojnásobná šampionka úvodního grandslamového turnaje Viktoria Azarenková nezastavila v Melbourne Barboru Krejčíkovou. Čtvrtá nasazená ji v osmifinále Australian Open porazila jednoznačně 6:2, 6:2. O semifinále se utká s Madison Keysovou z USA.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková přešla přes Azerenkovou do čtvrtfinále Australian Open

"Jsem neobyčejně šťastná, že jsem vyhrála. Těžko hledám slova," řekla Krejčíková na centrálním kurtu Roda Lavera.

"Cítila jsem se výborně. Vika byla favoritkou, ale snažila jsem se hrát nejlepší tenis, což se mi povedlo. A jsem ve čtvrtfinále," doplnila.

Krejčíková zvládla duel s Azarenkovou bravurně. Nasázela 23 vítězných míčů a udělala jen 12 chyb. Působila klidně a hrála chytře i agresivně. Od stavu 3:2 v prvním setu získala pět her v řadě.

Běloruska si nechala po prvním gemu druhého setu opakovaně ošetřovat krk, srovnala z 0:2 na 2:2. ale zbytek zápasu opět patřil české tenistce.

V pondělí čeká Krejčíkovou v páru s Kateřinou Siniakovou utkání o postup do čtvrtfinále ve čtyřhře. "To je zápas, na který se teď soustředím. Chci ho zahrát dobře," pronesla rodačka z Brna.

Ve dvouhře se v úterý střetne s Keysovou, jež vyřadila v osmifinále Španělku Paulu Badosaovou. S finalistkou US Open 2017 se dosud na okruhu neutkala.

"Věřím, že zase budeme hrát na velkém kurtu, a doufám, že to bude zábava pro fanoušky. Těším se na to, proto tady jsem." 

Ve čtvrtfinále dvouhry na grandslamu si Krejčíková poprvé zahrála loni cestou za titulem na antukovém Roland Garros a mezi osmičkou skončila v New Yorku na US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články