Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krejčíková se Siniakovou jedou a po roce si opět zahrají v Melbourne semifinále

Před rokem se dostaly na Australian Open mezi nejlepší čtyři páry, letos se jim povedlo to samé. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si účast v semifinále v Melbourne zajistily výhrou nad kanadsko-mexickým párem Sharon Fichmanová, Giuliana Olmosová, který udolaly až při šestém mečbolu. Třetí nasazená dvojice zvítězila 7:5, 5:7, 6:2.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Hamish Blair

Ve druhé sadě se českým hráčkám nepovedla koncovka. Krejčíková se Siniakovou vedly už 5:3, jenže soupeřky odvrátily tři mečboly a vynutily si třetí set. V tom ale Fichmanová i Olmosová ztratily podání a na šestý pokus už česká dvojice téměř dvouapůlhodinový zápas ukončila.

"Jsme v semifinále!" radovala se Krejčíková na sociálních sítích. "Celkově bych řekla, že to byl super zápas. I když jsme si to trošku zkomplikovaly a hrály třetí set, tak jsme hrály moc dobře. Jsem ráda, že jsme postoupily," řekla Siniaková Radiožurnálu.

Fichmanová s Olmosovou předtím dokázaly v úvodním kole melbournského grandslamu vyřadit páté nasazené tchajwanské sestry Čchan Jüng-žan a Čchan Chao-čching, pak jim podlehly i Kristýna Plíšková s Lucií Hradeckou. "Porazily dobré hráčky a šly do toho, že vyhrát můžou, ale s tím jsme počítaly," řekla Siniaková.

Krejčíková a Siniaková spolu už v minulosti zvítězily v Paříži i ve Wimbledonu, v Melbourne je jejich nejlepším výsledkem právě postup do semifinále. V tom se utkají s Darijou Jurakovou a Ninou Stojanovičovou a budou znovu favoritkami, neboť chorvatsko-srbský pár nepatří mezi nasazené.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články