Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Krejčíková předvedla v Melbourne další obrat a o semifinále si zahraje se Sabalenkovou

Barbora Krejčíková postoupila po dvou letech do čtvrtfinále tenisového Australian Open. Turnajová devítka otočila duel se šestnáctiletou Ruskou Mirrou Andrejevovou a vyhrála po více než dvou hodinách 4:6, 6:3, 6:2. Osmadvacetiletá tenistka z Ivančic vyrovnala v Melbourne své maximum a její další soupeřkou bude obhájkyně titulu Aryna Sabalenková z Běloruska.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková otočila na AO duel s Andrejevovou a je ve čtvrtfinále

Krejčíková zdolala o dvanáct let mladší Andrejevovou na třetí pokus. Vloni ve Wimbledonu odstoupila za stavu 3:6, 0:4 kvůli zranění, poté s mladou Ruskou prohrála v Pekingu dvakrát 2:6. Andrejevová nevyužila šanci probojovat se poprvé do grandslamového čtvrtfinále.

Jedenáctá hráčka světa Krejčíková otočila nepříznivý vývoj na letošním Australian Open už potřetí. V 1. kole se jí to povedlo proti Japonce Mai Hontamaové, ve třetím kole zdolala po obratu domácí Australanku Storm Hunterovou.

"Bojuju. Snažím se ze sebe dostat to nejlepší a jít po každém míči. I dnes jsem měla pomalý start, ale cítím, že se s každým míčem zlepšuji," řekla Krejčíková.

"Oproti minulým vzájemným zápasům jsem se snažila být více agresivní a hrát svoji hru. To se mi dařilo ve druhém a třetím setu. Dařilo se mi ji brejknout a také jsem velmi dobře podávala," doplnila Krejčíková.

Dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 Krejčíková přišla v úvodní sadě s Andrejevovou třikrát o podání.

Klíčový brejk získala Ruska v deváté hře, po níž sadu doservírovala. Krejčíková udělala v prvním setu 20 z celkových 39 nevynucených chyb.

Ve druhé sadě se ale česká tenistka vrátila do hry. Sice ještě přišla o vedení 2:0, v šestém gamu ale vzala Andrejevové opět podání a ruská tenistka na to zareagovala hozením rakety o zem. Do konce sady jí už Krejčíková žádný brejkbol nenabídla a srovnala.

Ve třetím setu Krejčíková předvedla stejně jako v minulém zápase s Hunterovou spolehlivý výkon. Díky brejku utekla do vedení 2:0 a poté, co v šesté hře odvrátila poslední snahu Andrejevové o vyrovnání, zakončila při svém podání duel čistou hrou.

V boji o postup do semifinále se střetne se Sabalenkovou, kterou porazila jen jednou ze šesti vzájemných zápasů. Poslední tři utkání s ní prohrála.

"Už se na to utkání těším. Musím si teď odpočinout, v pondělí hraju čtyřhru. A pak do toho půjdu a pokusím se ze sebe vydat to nejlepší," uvedla Krejčíková.

Siniaková s Hunterovou jsou ve čtvrtfinále čtyřhry

Kateřina Siniaková se Storm Hunterovou porazily ve čtyřhře ruskou dvojici Jekatěrina Alexandrovová, Anna Kalinská dvakrát 6:2 a postoupily na úvodním grandslamu roku do čtvrtfinále. Česko-australský pár uspěl v Melbourne za hodinu a 12 minut.

V dalším kole mohou turnajové trojky narazit na Barboru Krejčíkovou a Lauru Siegemundovou, které ještě čeká osmifinále s americko-ruskou dvojicí Emma Navarrová, Diana Šnajderová.

Siniaková s Hunterovou přišly v duelu proti Alexandrovové a Kalinské jen jednou o servis, samy soupeřkám vzaly podání pětkrát.

Na rozdíl od utkání 2. kola proti Australankám Destanee Aiavaové a Maddison Inglisové jim nyní stačily k postupu dva sety.

Sedmadvacetiletá Siniaková, která na konci minulé sezony přerušila úspěšnou spolupráci s Krejčíkovou, se nyní může utkat s bývalou dlouholetou parťačkou jako soupeřka. Vloni obě tenistky společně Australian Open vyhrály.

O překvapení se postarali v deblu mužů Tomáš Macháč s Číňanem Čang Č'-čenem, kteří vyřadili nasazené trojky a čtyřnásobné grandslamové šampiony Američana Rajeeva Rama a Brita Joea Salisburyho po výhře 3:6, 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články