Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jízda české dvojice skončila těsně před finále. Strýcová s Vondroušovou v Melbourne končí

Společná cesta Markéty Vondroušové a Barbory Strýcové skončila na Australian Open v semifinále. Narychlo složená česká dvojice nestačila na australsko-čínský pár Samantha Stosurová a Čang Šuaj, když prohrála 5:7, 6:4, a 5:7.

Barbora Strýcová
zdroj: Reuters autor: ALY SONG

Strýcová a Vondroušová začaly skvěle, v prvním setu vedly 3:0, ale za stavu 5:2 nevyužily čtyři setboly při podání Vondroušové. O úvodní set přišly, ve druhém naopak otočily vývoj z 1:3. V rozhodující sadě znovu ztrácely, z 1:4 ale srovnaly na 4:4 a měly brejkbol na 5:4, jenže neuspěly. Za stavu 5:6 podávala Vondroušová, soupeřky získaly dva mečboly a při druhém skončil míč z rakety Strýcové v autu.

Spojení Strýcová s Vondroušovou vzniklo krátce před turnajem. Poté, co se Strýcové zranila Andrea Sestini Hlaváčková, měla nastupovat s Lucií Šafářovou, která ale také kvůli zranění do Austrálie neodletěla. Strýcová oslovila Vondroušovou, která sice už byla domluvená s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou, ale dala přednost krajance.

I když spolu Strýcová a Vondroušová předtím nehrály, v prvním kole vyřadily třetí nasazené Kanaďanku Gabrielu Dabrowskou a Číňanku Sü I-fan a ve čtvrtfinále turnajové pětky Slovinku Andreju Klepačovou a Španělku Mariu José Martínezovou.

Titul ve čtyřhře na Australian Open získala z českých tenistek naposledy předloni Šafářová, která triumfovala v páru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Stosurová s Čang Šuaj ve finále vyzvou obhájkyně titulu a turnajové dvojky Tímeu Babosovou z Maďarska a Kristinu Mladenovicovou z Francie.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open:

Ženy: Čtyřhra - semifinále: Stosurová, Čang Šuaj (Austr./Čína) - Vondroušová, Strýcová (ČR) 7:5, 4:6, 7:5.

Junioři: Čtyřhra - čtvrtfinále: Forejtek, Svrčina (3-ČR) - Kalender, Mayot (Chorv./Fr.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články