Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jestli tohle byl poslední zápas, byl úžasný, loučil se v Austrálii dojatý Murray

Dojatě sledoval bouřlivý aplaus diváků a vzkazy ostatních tenistů na obrazovce. Že může vidět toto video, znamenalo pro Andy Murrayho jediné, na letošním Australian Open skončil. A možná také úplně. Vítěz tří grandslamů, bývalý lídr žebříčku a dvojnásobný šampion olympijské dvouhry se s Melbourne rozloučil čtyřhodinovou bitvou, po které přiznal, že neví, co bude dál. Nadále ho trápí chronická bolest operované kyčle.

Andy Murray se loučí s diváky na Australian Open
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Pětkrát byl jednatřicetiletý Brit na Australian Open ve finále, na titul však nedosáhl. Tentokrát vypadl v prvním kole na grandslamu vůbec poprvé po jedenácti letech. Proti Robertu Bautistovi přitom předvedl velký obrat. Po dvou prohraných setech vybojoval Murray dva tie-breaky, ale v závěru už nestačil. Španělovi podlehl 4:6, 4:6, 7:6, 7:6 a 2:6.

"Dal jsem do zápasu úplně všechno, ale nebylo to dost. Gratuluju Robertovi a jeho týmu. Jestli byl tohle poslední zápas, pak to byl úžasný způsob, jak skončit. Díky všem, že jste přišli. Tohle je fantastické místo pro tenis," řekl dojatý Murray na kurtu.

O nuceném odchodu z profesionálního tenisu informoval na emotivní tiskové konferenci v Melbourne již v pátek. Operovaná kyčel mu nedovolí další tenisové bitvy, rád by ale zvládl ještě v létě Wimbledon, kde získal dva tituly.

"Možná se znovu uvidíme. Udělám všechno pro to, abych to zkusil. Musel bych ale absolvovat další a větší operaci, která navíc není zárukou, že se vrátím," zopakoval po posledním zápase v Melbourne a možná i v kariéře. Na závěr ho dojaly ještě vzkazy ostatních tenistů včetně například Karolíny Plíškové na videu.

Je nám líto, video expirovalo.
Murray nestačil na Bautistu a rozloučil se s Australian Open
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články