Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jak můžeš být v semifinále tak špatný? spílal Medvěděv sudímu. Po postupu se omlouval

Úřadující šampion US Open Daniil Medvěděv je bezesporu vynikajícím hráčem, ale čas od času ukáže fanouškům i svou impulsivní netenisovou stránku. V semifinále Australian Open se za stavu 7:6, 4:5 pustil do umpirového rozhodčího Jaumeho Campistola kvůli nedovolenému koučování otce Stefanose Tsitsipase a Rod Laver Arenu vmžiku poštval proti sobě. Set sice ztratil, ale do druhého grandslamového finále v řadě s přehledem postoupil i tak.

Je nám líto, video expirovalo.
Medveděv reptal, pak postoupil do finále AO

Medvěděv získal první sadu v tie-breaku 7:5, ale ve druhé se nechal rozhodit a dovolil soupeři vyrovnat. "Může jeho otec mluvit po každém míčku? Jsi blázen? Můj bože, jsi tak špatný. Jak můžeš být tak špatný v semifinále grandslamu? Dívej se na mě. Mluvím s tebou!" křičel Rus na španělského rozhodčího.

Po postupu se omluvil a v neděli si zahraje o titul proti Rafaelu Nadalovi. "Vůbec ničemu to nepomohlo. Přestal jsem se soustředit a ztratil tím příliš energie. Hned jsem věděl, že to byla chyba," sypal si Medvěděv popel na hlavu. "Jsem rád, že jsem se ve třetím setu už zase soustředil jen na tenis," dodal.

Tsitsipas dostal za nepovolené koučování napomenutí, stejně jako v utkání třetího kola. Po semifinále se však proti obvinění ohradil. "Stejně bych nic neslyšel. Když hraji, nic nevnímám, navíc fanoušci byli velmi hlasití. Musel bych mít supersluch," prohlásil.

"Táta mluví, když je nervózní. Řešili jsme to spolu několikrát, snažili jsme se s tím něco udělat, ale už je takový. To byl mimo jiné jeden z důvodů, proč jsem loni veřejně řekl, že koučování by mělo být povolené. Trenéři to stejně dělají a některým to prochází, protože to dělají rafinovaně," doplnil.

S Nadalem se moskevský rodák naposled utkal předloni na Turnaji mistrů, kde po obratu vyhrál ve třech setech. Předchozí tři vzájemná utkání v roce 2019 však vyhrál španělský veterán včetně pětisetového finále US Open.

"Ten zápas si pamatuji. Bylo to moje první finále a trvalo asi pět hodin. Od té doby jsme spolu hráli několikrát a jsem připraven. Jsem rád, že dnes se pět hodin nehrálo, takže mám dost času se dát dohromady," zakončil Medvěděv, jenž sehrál ve čtvrtfinále maratonský duel s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem.

Zdroj
ČT sport, Eurosport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články