Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Halepová se nadřela, tentokrát se ale Kanepiová její katyní nestala

Až do úterý světová tenisová jednička Rumunka Simona Halepová odcházela z kurtu jako vítězka naposledy v polovině srpna v Cincinnati. Teď se radosti z výhry dočkala na Australian Open. V prvním kole prvního grandslamu sezony ovšem měla namále, zápas s Estonkou Kaiou Kanepiovou vyhrála po bitvě 6:7, 6:4 a 6:2.

Simona Halepová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Halepovou sužovaly problémy se zády a prohrála šest zápasů řadě. Mimo jiné i s Kanepiovou v 1. kole US Open. O to byl duel v Melbourne pikantnější.

"Na ten zápas raději nevzpomínám. Věděla jsem, že mě čeká nepříjemná soupeřka, nebezpečná, ale taky jsem věděla, jak na ni hrát," řekla Halepová.

Dlouho se ale v utkání zlobila sama na sebe. Tie-break první sady ztratila 2:7 a špatně to s ní vypadalo i ve druhé sadě, když přišla o servis na 1:2. Vzápětí ale po dvojchybě Estonky získala brejk zpět a vývoj otočila. Dokázala držet míč ve hře a Kanepiová sužovaná i puchýři na ruce udělala celkem 62 chyb.

Je nám líto, video expirovalo.
Nišikori měl namále, Serena Williamsová nezaváhala

Halepová tak nedopadla jako její krajanka Virginia Ruziciová, která je z roku 1979 jedinou světovou jedničkou, která na Australian Open prohrála 1. kolo.

Loňská finalistka Halepová, kterou mohou o post jedničky připravit i Petra Kvitová či Karolína Plíšková, se příště utká se Sofií Keninovou z USA.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články