Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Federer na Australian Open překvapivě dohrál

Melbourne - Roger Federer na Australian Open vypadl už ve 3. kole. O senzaci na účet čtyřnásobného šampiona a turnajové dvojky se postaral Ital Andreas Seppi. Švýcarský tenista prohrál po setech 4:6, 6:7, 6:4 a 6:7, skončila tím jeho šňůra jedenácti semifinálových účastí v Melbourne v řadě. Ve třetím kole zde prohrál naposledy před 14 lety.

Roger Federer
zdroj: ČTK/AP

"Hádám, že jsem dnes vyhrál ty špatné míče," řekl sklíčeně Federer. Narážel na to, že v celkovém počtu získaných bodů vyhrál 145:144, ale zápas přesto ztratil. "Nedokázal jsem hrát nejlepší tenis, a to i proto, že Andreas byl vynikající. Možná jsem neměl úplně rytmus hry, ale takový pocit mívám poměrně často," dodal.

"Nevím, jak jsem to dokázal. Snažil jsem se si zápas na velkém dvorci užít a hrát co nejlépe, což se mi povedlo, protože jsem porazil Rogera," řekl Seppi na kurtu po první výhře nad Federerem v kariéře. V předchozích deseti vzájemných zápasech vzal sedmnáctinásobnému grandslamovému šampionovi jen jeden set.

Tentokrát Seppi (46. v žebříčku ATP) výborně podával a ve výměnách byl důrazný i přesný. A především zvládl výborně oba tie-breaky. Ve druhém setu už prohrával ve zkrácené hře 1:4, ale pak získal šest míčů v řadě. Ve čtvrté sadě se třikrát dostal z tzv. mini brejku a zápas ukončil fantastickým prohozem po lajně.

"Už jsem si myslel, že na ten míč ani nedosáhnu, že to je vítězný míč, takže ani nevím, jak jsem z toho zahrál ten prohoz," divil se Seppi.

Výsledky 3. kola Australian Open

Seppi (It.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:5), Murray (6-Brit.) - Sousa (Portug.) 6:1, 6:1, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články