Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Duel "věží" se změnil v přestřelku es a tie-breaků. Moc jsem si na servis nesáhl, uznal Opelka

Milovníci tvrdého podání si museli mlaskat blahem. Souboj amerických "věží" na grandslamovém Australian Open jich totiž nabídl hned 87. Duel se navíc hned ve čtyřech setech dostal do tie-breaku. Z postupu do druhého kola se překvapivě radoval Reilly Opelka, který vyřadil devátého nasazeného Johna Isnera po třech hodinách a setech 7:6 (7:4), 7:6 (8:6), 6:7 (4:7) a 7:6 (7:5).

Reilly Opelka
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Steven Markham

Až 97. hráč dvouhry v žebříčku ATP Opelka měří 213 centimetrů a o pět centimetrů nižšího Isnera přestřílel na esa 47:40 a celkově ve vítězných úderech 79:64. Opelka se v hlavní soutěži dvouhry na grandslamu radoval z první výhry.

"Mockrát jsem si na míč po jeho servisu nesáhl, ale on se musel cítit úplně stejně. Pro oba to bylo nepříjemné, ale já to zvládl o fous lépe," řekl Opelka, jehož nejrychlejší servis letěl na soupeře rychlostí 222 kilometrů v hodině.

Ve druhém setu dokázal Opelka v tie-breaku za stavu 4:6 odvrátit dva setboly, jeden díky prohozu a druhý nechytatelným servisem. Ve čtvrté sadě přišel jako první o servis a Isner šel za stavu 5:4 podávat. "Už jsem se viděl v pátém setu, ale měl jsem štěstí," uvedl Opelka, který dokázal získat ztracený servis zpět a postup stvrdil posléze v tie-breaku.

Pro Opelku je třiatřicetiletý Isner, loňský semifinalista na wimbledonské trávě, vzhledem k podobné výšce i hernímu stylu vzorem. "To je jasný, že jsem k němu vzhlížel. Ve světové patnáctce dvacítce už je neuvěřitelně dlouho," podotkl Opelka.

Isner prohrál poprvé na grandslamu s krajanem a stejně jako loni nezačal sezonu dobře. Před rokem prohrál prvních šest zápasů, letos zatím dva. "Jsem ve stejných kolejích, tak doufám, že se to zase zvedne. Pracuju na tom," řekl Isner, který i na turnaji v Aucklandu prohrál v tie-breacích s krajanem Taylorem Fritzem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články