Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Dominantní Kvitová litovala plačící krajanku. Bylo to trapné, hlesla Siniaková

Souboj českých tenistek se v prvním kole Australian Open změnil v exhibici. Petra Kvitová totiž za padesát minut roznesla Kateřinu Siniakovou po setech 6:1, 6:0. Poražená rodačka z Hradce Králové opouštěla dvorec v Melbourne se slzami v očích, naopak vítězka si pochvalovala jeden z nejlepších výkonů v úvodu grandslamového turnaje v kariéře.

Petra Kvitová na Australian Open
zdroj: AP autor: Dita Alangkara

Loňská finalistka Kvitová se po prvním gemu, ve kterém si Siniaková udržela servis, rozjela a nátlakovou hrou získala zbylých dvanáct. "Už jsem někde hrála hodně dobře, ale tohle byl určitě jeden z nejlepších (zápasů)," odpověděla Kvitová na tiskové konferenci na otázku, zdali to bylo její nejlepší 1. kolo na grandslamu.

Stejně jako v Melbourne nad Siniakovou zvítězila v úvodním utkání na grandslamu ještě dvakrát. Před čtyřmi lety ve Wimbledonu deklasovala Nizozemku Kiki Bertensovou a v roce 2014 na US Open Francouzku Kristinu Mladenovicovou.

Siniaková byla postupem času stále více frustrovaná. A když jí obecenstvo v areně Margaret Courtové v poslední hře po vítězném úderu zatleskalo, neudržela se a rozplakala se. "Protože to bylo úplně trapné. Já jsem nechtěla (plakat), ale bylo úplně hrozné," uvedla.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová si slz pochopitelně všimla a s krajankou soucítila. "Nebylo to milé a bylo mi jí líto, ale to je tenis. Snažila jsem se to dohrát. Není snadné hrát s někým, koho dobře znáte," řekla devětadvacetiletá Kvitová, jež o sedm let mladší Siniakovou porazila i ve třetím vzájemném měření sil.

Siniaková uhrála v utkání 25 bodů, zatímco Kvitová 55. "Všechno zabíjela z druhého míče. Nedokázala jsem najít věc, která by jí vadila," uznala Siniaková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články