Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Djokovič bude hrát na Australian Open i bez očkování. Obhájce titulu dostal výjimku

Australian Open se odehraje i s obhájcem titulu. Novaku Djokovičovi hrozilo, že se úvodního grandslamu sezony nebude smět zúčastnit kvůli chybějícímu povinnému očkování proti koronaviru, srbská světová jednička ale dostala výjimku.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič bude startovat na Australian Open, dostal výjimku z očkování

Nad Djokovičovým startem visel otazník od chvíle, kdy australská vláda podmínila start na úvodním grandslamu sezony povinnou vakcinací. Výjimku mohla hráčům a hráčkám ze zdravotních důvodů udělit pouze nezávislá komise odborníků.

Djokovič se žádostí uspěl a jako první o tom informoval na sociálních sítích. "Během volna jsem si užil krásné chvíle s rodinou a teď díky výjimce odlétám do Austrálie," napsal čtyřiatřicetiletý tenista.

"V nejbližších týdnech jsem zase připraven žít jen tenisem. Díky všem za podporu," přidal pod fotkou z letiště Djokovič, který se netají vlažným postojem k vakcinaci. Odmítal také zveřejnit, jestli je očkovaný.

Rozhodnutí komise poté potvrdili i organizátoři. "Žádost byla velmi přísně posouzena dvěma nezávislými komisemi zdravotnických expertů, z nichž jedna byla jmenována ministerstvem zdravotnictví státu Victoria," uvedli v prohlášení.

Vedení australského tenisu uvedlo, že bližší detaily nebudou zveřejněny, protože všechny informace, které žadatelé poskytli, jsou důvěrné.

Australian Open odstartuje 17. ledna a Djokovič na něm bude usilovat o jubilejní desátý titul. Celkově může získat 21. grandslamový triumf, kterým by se v čele historického pořadí osamostatnil před Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články