Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Deblový pár Krejčíková - Siniaková třetí grandslam nevyhrál, ve finále neměl šanci

Na třetí grandslamový titul ve čtyřhře Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou nedosáhly. Ve finále Australian Open prohrály s belgicko-běloruskou dvojicí Elise Mertensová - Aryna Sabalenková po setech 2:6 a 3:6.

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková na Australian Open
zdroj: AP autor: Andy Brownbill

Krejčíková a Siniaková slavily dva grandslamové tituly v roce 2018, kdy ovládly antukové Roland Garros a na trávě Wimbledon.

Třetí nasazené čelily v Areně Roda Lavera agresivní hře zároveň i elitních singlistek Sabalenkové a Mertensové, které spolu vyhrály čtyřhru na US Open v roce 2019 či loni v Ostravě. Další grandslamový titul nicméně v nejbližší době nepřidají, neboť Sabalenková po triumfu uvedla, že se chce na největších turnajích soustředit na dvouhru.

Siniakovou nepodržel servis

Především Siniaková měla problém při podání a o servis přišla dvakrát v prvním setu a jednou ve druhém. Za stavu 3:5 odvrátila česká dvojice tři mečboly, dvakrát díky zkaženým volejům soupeřek, a následně nevyužily dva brejkboly. Při čtvrtém mečbolu poslala Siniakové míč z bekhendu do autu a zápas po hodině a 19 minutách skončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková se Siniakovou na titul nedosáhly

"Děkuju Kateřině, že spolu hrajeme tak dlouho, už od juniorek. Účast ve finále je pro nás skvělá a z výsledku mám radost," komentovala Krejčíková na kurtu.

Spokojená navzdory finálové porážce byla i Siniaková. "Jsme moc pyšné, protože jsme tady v Austrálii zažily i těžké období. Je úžasné, že jsme hrály tak dobrý tenis a dostaly se tak daleko po přísné karanténě," připomněla. Siniaková s Krejčíkovou a také Barbora Strýcová a Tomáš Macháč byli totiž mezi 72 tenisty, kteří kvůli nakaženým spolucestujícím v letadle museli v Austrálii do tvrdší karantény bez možnosti dva týdny opustit hotelový pokoj.

Titul ve čtyřhře na Australian Open z Češek naposledy získala Lucie Šafářová, která v roce 2017 uspěla s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Český pár vyhrál soutěž jen jednou - Jana Novotná s Helenou Sukovou to dokázaly před 31 lety.

Krejčíková bude mít v Melbourne ještě jednu šanci na titul. Ve smíšené čtyřhře postoupila do sobotního finále v páru s Američanem Rajeevem Ramem.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů):

Muži: Čtyřhra - semifinále:
Ram, Salisbury (5-USA/Brit.) - J. Murray, Soares (6-Brit./Braz.) 6:4, 7:6 (7:2).

Ženy: Čtyřhra - finále:
Mertensová, Sabalenková (2-Belg./Běl.) - Krejčíková, Siniaková (3-ČR) 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články