Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čtvrtfinalistka Plíšková si věří dál: Že jsem favoritka? Ráda bych to potvrdila

Melbourne - Karolína Plíšková zatím naplňuje roli favoritky Australian Open, kde bez větších problémů prošla poprvé do čtvrtfinále. V boji o semifinále se utká s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou. Plíšková věří, že má šanci jít dál. "Jako vždycky," řekla čtyřiadvacetiletá turnajová pětka úvodního grandslamu sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková bez problémů přehrála Gavrilovovou a je ve čtvrtfinále

Podruhé v kariéře je grandslamovou čtvrtfinalistkou, ale poprvé se mezi nejlepší osmičku dostala z pozice favoritky. Komentátoři i fanoušci o ní mluví jako o možné vítězce od začátku turnaje. "Je to tady díky tomu jiné, ale nechci o tom moc přemýšlet, protože řeči mi zápasy nevyhrají. Musím hrát dobře," řekla Plíšková. "Ale ráda bych dokázala, že se lidé, kteří o mně mluvili jako o favoritce, nemýlili."

Zápas s turnajovou dvaadvacítkou Gavrilovovou zvládla ve dvou setech a byla ráda, že ušetřila energii. "Předešlý zápas s Ostapenkovou se protáhl a vzal mi nějakou sílu. Cítila jsem se trochu unavená. Je dobře, že jsem to zvládla relativně rychle a čeká mě volný den," řekla.

Ani tentokrát neoznačila svůj výkon za nejlepší. "Umím hrát lépe. Přestože jsem cítila, že moje hra není tak dobrá, byla solidní. A ona také nehrála nejlépe," uvedla Plíšková. Trošku se srovnávala s podmínkami na centrkurtu a pod zataženou střechou. "Přišlo mi to rychlejší, bylo i dost horko a vlhko a roli možná hrají i světla. Prostě to bylo rychlejší, což je ale pro mou hru lepší," řekla.

Do zápasu nastoupila se zavázanou levou nohou. "Bylo to preventivně na zápas, aby se to nezhoršilo. Nerada si volám na kurt fyzioterapeuta. Trochu to teď cítím, ale na kurtu to bylo fajn."

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP/Kin Cheung

Situaci v Melbourne zvládá díky zlepšení a loňskému postupu do finále US Open. "To byl průlomový výsledek, což mi dodalo sebevědomí a změnila jsem své grandslamové vnímání. A do sezony jsem vstoupila titulem v Brisbane, hrála jsem dobře a tady v tom pokračuju," pochvalovala si.

S Lučičovou-Baroniovou už hrála Plíšková pětkrát a má bilanci 3:2. Naposledy spolu hrály třikrát v roce 2015. "Znám ji výborně. Neviděla jsem ji tady v akci, ale rychlý kurt jí určitě také svědčí. Musím být připravena, že se nebude hrát moc výměn. Musím být na nohách, dobře podávat," uvedla Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články