Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Co se stalo? Krejčíková si nechala měřit tlak, problémy ze čtvrtfinále nespecifikovala

Barbora Krejčíková nemohla v boji o semifinále Australian Open předvést svůj nejlepší výkon. Své problémy z utkání s Američankou Madison Keysovou ale neodhalila. Postupu do čtvrtfinále si považovala. "Dostat se do čtvrtfinále dalšího grandslamu je perfektní," uvedla. Po loňském senzačním triumfu na antukovém Roland Garros došla na grandslamu mezi osmičku nejlepších také loni na US Open.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková prohrála ve čtvrtfinále AO s Keysovou

Turnajová čtyřka podlehla Keysové za necelou hodinu a půl 3:6 a 2:6. "Z prohry v zápase jsem hodně zklamaná, ale je to velmi dobrý začátek roku. Těším se na další týdny a věřím, že to bude ještě lepší," řekla finalistka nedávného turnaje WTA v Sydney.

Čtvrtfinále v Melbourne ovlivnil fyzický stav Krejčíkové. Od druhé poloviny prvního setu se její pohyb výrazně zpomalil a při ošetření si nechala měřit tlak. "Něco mě trápilo a necítila jsem se dobře. Ale nechci o tom mluvit, protože Madison si uznání za vítězství zaslouží," řekla česká tenistka.

Dobrá zkušenost, poučím se, vzkázala Krejčíková

Potíže Krejčíkové připomínaly její trable na loňském US Open, kdy vyčerpaná dohrávala v New Yorku noční utkání proti Španělce Garbiňe Muguruzaové. "Ne, tady to bylo vedro a nějaké fyzické obtíže. Nebyla jsem schopna ukázat svoji nejlepší hru, ale je to dobrá zkušenost a hodně se z toho poučím a vrátím se silnější," řekla Krejčíková. Vyloučila, že by měla koronavirus.

Předčasně zápas ukončit nechtěla, i když jí to trenér Aleš Kartus radil. "Jasně mi řekl, že mám skrečovat, že vůbec nemám pokračovat, ale já nejsem ten typ, který by chtěl skrečovat. Každý chce hrát do konce, snaží se a doufá, že se to zlepší. Dokud nepadne poslední míč, je šance zápas otočit. Bohužel, poslední míč pro mě nedopadl a byl konec" uvedla.

Doufala, že se dá včas dohromady, aby mohla ve středu nastoupit do čtvrtfinále čtyřhry. S krajankou Kateřinou Siniakovou jsou nejvýše nasazenými. "I když jsem prohrála singl, tak pořád hraju debl a chci hrát co nejlépe. Dám se do kupy a budu v pohodě," řekla Krejčíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články