Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Češi se představí na velkých kurtech, Berdych se utká s Troickým

Melbourne - Čeští tenisté budou v pátečním programu Australian Open v Melbourne bojovat o postup do osmifinále na velkých kurtech. Lucie Hradecká otevře den v Rod Laver Areně, turnajová dvaadvacítka Karolína Plíšková v Areně Margaret Courtové a hned po ní nastoupí sedmý nasazený Tomáš Berdych.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Proti Berdychovi se postaví Srb Viktor Troicki, který v pondělí vyřadil Jiřího Veselého. S 54. hráčem žebříčku ATP a vítězem turnaje v Sydney z minulého týdne má český hráč pozitivní bilanci 5:1. Prohrál s ním jen první vzájemný zápas před šesti lety.

"Zatím to jde dobře, mám dvě výhry a chtěl bych v tom pokračovat a přidat další," řekl rodák z Valašského Meziříčí směrem ke 3. kolu. Berdychova hra se odvíjí od servisu, který mu funguje solidně. "Vždycky to může být lepší, ale ve složitých situacích si podáním pomáhám. Jde to dobrou cestou," přitakal. "Pracujeme na variabilitě druhého servisu a jde to dobře."

Hráčka z kvalifikace Hradecká, která v 1. kole vyřadila pátou nasazenou Anu Ivanovičovou ze Srbska, se poprvé na grandslamu dostala ve dvouhře do 3. kola. Její soupeřkou bude Julia Görgesová, s níž letos prohrála v Aucklandu. Němka vyřadila ve 2. kole Kláru Koukalovou ve třech setech.

Finalistku ze Sydney Plíškovou čeká zápas s desátou nasazenou Jekatěrinou Makarovovou z Ruska.

Páteční program (začátky v 1:00 SEČ):

Rod Laver Arena: Hradecká (ČR) - Görgesová (Něm.), Bouchardová (7-Kan.) - Garciaová (Fr.), Seppi (It.) - Federer (2-Švýc.), 9:00 Dijasová (31-Kaz.) - Šarapovová (2-Rus.), Sela (Izr.) - Nadal (3-Šp.).

Margaret Court Arena: Kar. Plíšková (22-ČR) - Makarovová (10-Rus.), Berdych (7-ČR) - Troicki (Srb.), Matteková-Sandsová (USA) - Halepová (3-Rum.), 9:00 Džazírí (Tun.) - Kyrgios (Austr.).

Hisense Arena: Erraniová (4-It.) - Wickmayerová (Belg.), Witthöftová (Něm.) - Beguová (Rum.), Murray (6-Brit.) - Sousa (Portug.), Tomic - Groth (Austr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články