Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Bývalá světová jednička Stosurová skončí po Australian Open s tenisem

Vítězka US Open z roku 2011 a bývalá světová jednička ve čtyřhře Samantha Stosurová ukončí po nadcházejícím Australian Open tenisovou kariéru. Osmatřicetiletá Australanka to dva dny před startem úvodního grandslamu sezony oznámila na Instagramu.

Loni na Australian Open se Stosurová rozloučila s dvouhrou a věnovala se už jen deblovým soutěžím. Nyní dá tenisu sbohem úplně. V dámské čtyřhře se představí po boku Francouzky Alizé Cornetové a mix bude hrát s krajanem Matthewem Ebdenem.

V Melbourne Parku debutovala už před 21 lety. "Jsem ráda a vděčná, že můžu skončit na svém oblíbeném grandslamu - tom domácím. Před domácími fanoušky, přáteli a rodinou," uvedla Stosurová. "Těším se, že ještě naposledy nastoupím na kurt před těmi úžasnými fanoušky, kvůli kterým hraju a miluju tenhle sport," dodala vítězka devíti turnajů WTA ve dvouhře a 28 ve čtyřhře.

Největší úspěch zažila v roce 2011, kdy ve finále US Open porazila Američanku Serenu Williamsovou. Dalších sedm grandslamových titulů vybojovala ve čtyřhrách. V deblu vyhrála i dvakrát Turnaj mistryň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články