Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berdych rozehraje první grandslam s Fallou, Kvitovou čeká kvalifikantka

Melbourne – Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová začne první grandslamový turnaj sezony Australian Open proti hráčce z kvalifikace. Sedmého nasazeného a loňského semifinalistku v Melbourne Tomáše Berdycha čeká 112. hráč světa Kolumbijec Alejandro Falla. Celkem jsou v pavouku dvouher tři čeští muži a sedm žen, přičemž další je ještě můžou doplnit v případě postupu z kvalifikace. 

Ilustrační foto

Světová čtyřka Kvitová loni nečekaně vypadla už v 1. kole a letos by ráda naplnila očekávání a prorazila i na jiném grandslamu než ve Wimbledonu. Ve čtvrtfinále může teoreticky narazit na svěřenkyni Martiny Navrátilové Polku Agnieszku Radwaňskou, v semifinále pak na světovou jedničkou Serenu Williamsovou z USA.

Šestnáctou nasazenou Lucii Šafářovou v 1. kole čeká Jaroslava Švedovová z Kazachstánu (63. WTA) a dvaadvacítku Karolínu Plíškovou hráčka z kvalifikace. Číslo pětadvacet má z nasazených Barbora Záhlavová-Strýcová a turnaj rozehraje s Maďarkou Timeou Babosovou (95.).

Klára Koukalová, které se v úvodu sezony nedařilo, se střetne s domácí Storm Sandersovou (460.) hrající díky divoké kartě. Kateřina Siniaková se utká s Ruskou Jelenou Vesninovou (62.) a Tereza Smitková s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou (55.).

Berdych má v cestě případně ve čtvrtfinále loňského finalistu Španěla Rafaela Nadala, kterého ale čeká nepříjemné 1. kolo s Rusem Michailem Južným. Jiří Veselý narazí na nebezpečného Srba Viktora Troického (92.) a čerstvý otec Lukáš Rosol bude hrát s Francouzem Kennym de Schepperem (101.).

První hráč světa a největší favorit turnaje Srb Novak Djokovič začne proti hráči z kvalifikace, obhájce titulu Švýcar Stan Wawrinka proti Marselu Ilhanovi z Turecka. Serena Williamsová má v 1. kole za soupeřku Belgičanku Alison van Uytvanckovou. 

Češi ještě bojují o účast v hlavní soutěži

Jan Hernych vyšel vítězně z třísetového českého dramatu ve 2. kole kvalifikace grandslamového Australian Open. Pětatřicetiletý Hernych porazil krajana Adama Pavláska 6:7, 6:3 a 14:12 po více než tříhodinovém boji, přičemž poslední set trval hodinu a 37 minut.

O šestou účast v hlavní soutěži Australian Open a první od roku 2011, kdy došel až do 3. kola, si Hernych zahraje s Alexem Kuznetsovem z USA. V kvalifikaci žen porazila ve 2. kole v dalším českém duelu Denisa Allertová Andreu Hlaváčkovou 4:6, 6:3 a 6:3. Do posledního kola postoupily i Renata Voráčová a Lucie Hradecká. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články